Neslican Tay'ın hayatı film oluyor!

Neslican Tay’ın Hayatı Film Oluyor!

Ayşe Aslıhan

Herkese umut aşılayan, kanseri üç kez yenip bacağını kaybeden ve fakat sonuncusunda “mücadelesi çok güzel” olmasına rağmen maalesef hayata veda eden Neslican Tay‘ın hayatı film oluyor! “Demir Kadın Neslican” isimli film, şimdiden çok konuşulacağa benziyor.

Neslican Tay 1998 yılında Bursa’da dünyaya gelmişti. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamlamıştı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrenmiş, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kalmıştı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi görüyordu. 2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine “Demir Kadın” diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği “Bacağım yok ama yaşam sevincim var!” , “Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki… Çok daha fazlasıyım!” sözleriyle binlerce insana rol model olmuştu. Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördüncü kez kanser mücadelesi vermişti.

“Hayatınızı sevin. Kendinizi sevin. Bedeninizi sevin. Ruhunuz başka bir bedende bulunmayacak. Saçlarınızı, boyunuzu, kilonuzu sevin. Benim için sol bacağınızı da sevin.”

Henüz 21 yaşında olmasına rağmen 3 kez kanseri yenen Neslican Tay, son kez kansere yakalandığında da Kaybedersem bile savaşarak kaybedeceğim!” diyerek kanserle var gücüyle mücadele edeceğini dile getirmişti. Ancak Neslican’dan bu kez acı haber gelmiş ve geçtiğimiz 2019 yılı Eylül ayında hayatını kaybetmişti.

Neslican Tay'ın hayatı film oluyor: 'Demir Kadın Neslican'
Neslican Tay ve film afişi.

“Demir Kadın Neslican”, Neslihan Atagül ile hayat bulacak

Yapımcılığını Ali Burak Ceylan, Serkan Günay ve Kerim Altıntaş‘ın üstleneceği filmin adı “Demir Kadın Neslican” olmasına karar verildi. Neslihan Atagül Doğulu‘nun umudun sembolü haline gelen Neslican Tay’ın hayatını anlatan ‘Demir Kadın Neslican’ filminde genç kadını canlandıracağı öğrenildi.

Çekimler, üç kez kanseri yenen dördüncüde hayata veda eden Tay’ın doğum günü olan 14 Mart 2020’de başlayacak. Coronavirüs tedbirleri ile çekimleri başlayacak olan projede, birçok ünlü isim de yer alacak.

Neslihan Atagül Doğulu.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam