Sinema Manşet

Sinemada Haftanın Filmleri

Seslenen Adam

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 1’i yerli 5 film vizyonda.

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya

Bu şahane serinin ilki 2010’da vizyona girdi. Roman uyarlamasıydı. Hiç farketmezdi, çünkü her şey olması gerektiği gibiydi. Küçük bir çocuğun bir ejderhayı öldürmemek için verdiği sevimli mücadeleyi izlemek bana çok iyi gelmişti. İlk film 200 milyon doların üzerinde hasılat yaptı. İkinci film 200 milyona ulaşamadı. Ben ikinci filme alışamadım. Yine de 145 milyon dolarlık bütçesine karşın, gösterime girdiği ilk hafta gişe listesinin tepesine yerleşen ve dünya çapında toplamda 600 milyon dolarlık hasılat elde eden ikinci filmin başarısı, üçüncünün geleceğini doğrular nitelikteydi. Yeni macerada Hıçgıdık büyüyor, halkının lideri oluyor. Dean DeBlois’in bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu animasyonda gizli bir dünya, müthiş renkler, olağanüstü görsel efektler var. Çok eğleneceksiniz!

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya fragmanı

Aslı Gibidir

Aslı Gibidir

Aslı İnandık, onlarca komik karakteri canlandırdığı videolarıyla sosyal medyada tatlı bir yer edindi. Güldür Güldür ekibinde sürdürdüğü kariyerine şimdi bir de sinema filmi ekliyor. Sosyal medyada canlandırdığı bütün karakterleri filmde de tabi ki skeç gibi değil, hikayeye güzelce yedirilmiş haliyle izleyeceksiniz. Oyuncu olmak için türlü maceraya bulaşan Aslı’nın hikayesini Ali Yorgancıoğlu yönetiyor. Ayten Uncuoğlu ve Tuna Orhan gibi usta oyuncular da kadroda.

Aslı Gibidir fragmanı

Kefernahum

Kefernahum

Önemli kadın sinemacılarından biri olan Lübnanlı Nadine Labaki’nin prömiyeri bu yıl içerisinde Cannes Film Festivali’nde gerçekleşen filmi Cannes’ten jüri özel ödülü almakla kalmadı 91. Oscar ödülleri için Yabancı Dilde En İyi Film adayı oldu. Caramel ve Where Do We Go Now? filmlerini de çok sevdiğim yönetmen, dokunaklı bir hikayeyi anlatıyor. Kaç yaşında olduğunu, bir doğum belgesi olmadığı için, bilmeyen Beyrutlu Zain’in kim olduğunu öğrenmek amacıyla verdiği hukuki mücadeleyi konu edinen filmde Zain Al Rafeea başrolde.

Kefernahum fragmanı

Olacak İş Değil

Olacak İş Değil

2011 yapımı Intouchables’ın yeniden çevriminde Bryan Cranston ve Kevin Hart başrolde. Onlara eşlik eden isimse Nicole Kidman. Çok zengin ve orta yaşlı bir adamın hoşlanacağı arkadaşlık türü “beklenmedik” olanıdır. İşte zengin Phillip, iş arayan eski mahkum Dell’den bu sebeple etkileniyor. Bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Phillip ile ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeye mahkum olan Dell’in hikayesini mutlaka izleyin. Farklı dünyalara ait gibi gözüken bu iki adamın güçlü bir bağla nasıl bir araya geldiğini izleyince hayata dair umutla dolacaksınız. Filmin yönetmeni Neil Burger.

Olacak İş Değil fragmanı

Zaman Yolcuları

Zaman Yolcuları

Zaman Yolcuları, eski kız arkadaşı ile ilişkisini düzeltmek için bir zaman makinesi üreten genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Andrew Bowler’in yönettiği filmde Asa Butterfield, Sophie Turner, Skyler Gisondo başrolde.

Zaman Yolcuları fragmanı

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam