Nuh Tepesi

Haluk Bilginer ve Ali Atay Yan Yana: Nuh Tepesi Geliyor

Ayşe Aslıhan

Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir‘in baş rollerde olduğu Nuh Tepesi, 28 Şubat’ta Türkiye’de vizyona girecek.

Dünya prömiyerini de yaptığı 18. Tribeca Film Festivali’nden iki ödülle dönen; baş rollerinde Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir’in rol aldığı Nuh Tepesi, 28 Şubat’ta vizyonda olacak.

2016’da Cannes Film Festivali’nin Cinefondation Residance programına da kabul edilmiş olan Nuh Tepesi, dünya prömiyerini yaptığı 18. Tribeca Film Festivali‘nden iki ödülle dönmeyi başarmıştı. Cenk Ertürk, Uluslararası Yarışma bölümünde En İyi Senaryo ödülünü kazanırken, Ali Atay da En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.

Film, Türkiye prömiyerini ise Adana Film Festivali’nde yapmıştı. Adana’da En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetimi ve FİLMYÖN En İyi Yönetmen ödüllerini toplayan Nuh Tepesi, Türkiye’de de çok konuşulacağa benziyor.

“Noah Land” ne anlatıyor?

Pencereler Ardında, Nahoş Bir Mevzu ve Kimse Elimi Tutmasın gibi dünya festivallerinde gösterilen kısa filmleriyle bilinen Cenk Ertürk‘ün ilk uzun metrajlısı olan Nuh Tepesi; ölen babasının son arzusunu yerine getirmeye çalışan Ömer karakterinin hikayesini anlatıyor. Yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği nuh ağacının altına gömülmek isteyen babasının isteğini yerine getirmek için çabalayan Ömer’in, ağacın Nuh Peygamber tarafından tarafından dikildiğine inanan köylülerin tepkileriyle başa çıkışını gösteriyor.

Dünyaca ünlü isimlerle çalışıldı

Bu film, Ertürk’ün ilk uzun metraj filmi. Kamera önünde olduğu gibi kamera arkasında da etkileyici bir ekibi bir araya getiriyor. Filmin kurgusunu Oscar adaylığı kazanan Yorgos Mavropsaridis üstleniyor. Filmin görüntü yönetmeni koltuğunda ise daha önce Patti Cake$ ve Dead Pigs gibi oldukça beğenilmiş bağımsız filmlerin görüntü yönetmenliğini yapan Federico Cesca oturuyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Emmy En İyi Erkek Oyuncu ödüllü Haluk Bilginer ile beraber Ali Atay, Hande Doğandemir Mehmet Özgür ve Arın Kuşaksızoğlu var.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam