slider

Karma Tavsiyesi: The Possession

gamzeerinc

Artık korku filmlerinin tadı kalmadı diyenlere. sağlam bir korku filmi önerelim dedik!

Karşınızda The Possession / Şeytan Tohumu

2013 yılında ülkemizde vizyona giren The Possession (Şeytan Tohumu), yahudilerin şeytani ruhları hapsetmek için kullandığı “Dibbuk Kutusu”nu açan küçük bir kız ve onun ailesi etrafında gelişen olayları konu almaktadır. Üstelik 29 gün süren bu öykü gerçek olaylara dayanmaktadır.

Önce fragmanı izleyelim:

possesion

Filmin Konusuna Dair

Bir tatil günü komşularının bahçeye bıraktığı ikinci el eşyaların arasında bir kutu Em’in (Natasha Calis) dikkatini çeker ve babası Clyde’dan (Jeffrey Dean Morgan) izin alarak kutuyu eve götürür. Fakat üzerinde gizemli yazılar yazan “Dibbuk Kutusu” içinde cin olan ve Em’in üzerinde açıklanamaz etkiler yaratacaktır. Açıklanamayan ve rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlayan Em, gün geçtikçe tedirgin edici ve korkutucu bir hale dönüşünce annesi Stephanie (Kyra Sedgwick) ve babası Clyde boşanmış da olsalar durumun önüne geçebilmek için mücadele etmeye başlarlar. Fakat Em kutuyu açtıktan sonra sandıklarından çok daha kötü olaylar onları beklemektedir.

The Possesion ile Korkmaya Hazır Olun!

Filmin efektleri, korku öğeleri ve kurgusu şimdiden söyleyelim pek de öyle “aman bu da korku filmi” mi dedirtecek cinsten değil. Bir sonraki sahneyi tahmin edip “şimdi kötü bir şeyler olacak” deseniz de, sizi yerinizden zıplatma garantisi olduğunu belirtelim. Açılan dolaplar, hiç beklenmeyen anda gıcırdayan kapılardan çok daha fazlasını filmde bulabileceksiniz.

The Possession Çekimleri Devam Ederken Yaşanan Garip Olaylar

The Possession

 

Filmin çekimleri yapılırken patlayan ampüller, derecelerin bir anda eksilere düşmesi ve film ekipmanlarının olduğu depoda çıkan yangın uzunca bir süre filmin lanetli olup olmadığı konusunda tartışmalara neden olmuş. Hatta yangının üzerine giderek soruşturma başlatılmış ve herhangi bir kundaklama veya elektrik kaçağı olmadığı konusunda tutanaklar tutulmuş.Yangın esnasında filmde kullanılan kutu yanmış. Bu ve buna benzer haberlerin stratejik bir reklam planı olup olmadığı konusunda bizi düşündürse de film hakkını verdiği için ve tarihte Dibbuk Kutusu’na dair bir çok olay kaydedilmiş olduğundan bu tarz konuları çok irdelemeden devam edelim…

Yapım Hakkında

Filmin senaristleri; Juliet Snowden ve Stiles White aynı zamanda,  Boogeyman (2005) ve Ouija (2014) filmlerinde de birlikte çalışmışlar. (Bu iki filme de bir ara bakın) Yönetmen koltuğunda Ole Bornedal’in yer aldığı filmin soundtrackleri ise Anton Sanko imzalı… Filme dair daha fazla spoiler vermeden soundtrackte yer alan “Stop The Killing” şarkısıyla yazımızı bitirelim.

 

Korku türünü seviyorsanız mutlaka izleyin! (Imdb Puanı 5.9)

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam