“Çirkin Kral Efsanesi” Fragmanı Yayınlandı

gamzeerinc

Yılmaz Güney'in belgeseli 26 Ekim'de Vizyonda

Yılmaz Güney’in Hayatını Konu Alan Belgesel 26 Ekim’de Vizyonda

Yılmaz Güney’e saygı duruşu niteliğindeki Çirkin Kral’ın Efsanesi belgeseli geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul Film Festivali’nde izleyiciyle buluşmuştu. Yedi yıl süren prodüksiyon; Türkiye ve dünya sinemasının efsanelerinden Yılmaz Güney’in ailesi, çalışma arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve zorluklarla dolu hayatını konu alıyor. Hüseyin Tabak’ın yönetmenliğini üstlendiği belgesel, Costa Gavras ve Michael Haneke gibi saygın yönetmenlerle söyleşiler de içeriyor.

1982 Cannes Film Festivali’nde Yol filmi ile kazandığı Altın Palmiye’den sonra Avrupa sinemasında bir efsaneye dönüşmesini tanıklıklarla sunan film, dünya prömiyerini Yılmaz Güney’in 33. ölüm yıl dönümünde Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirdi.  Hof International ve Nuremberg Film Festivalleri’nden ödülle dönen belgesel 26 Ekim’de vizyona girecek. Belgeselin Imdb Puanı ise 8.0.

“Çirkin Kral Efsanesi”nden fragmanı:

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam