Karma Türkiye ve BAU - Akustik Performans

Karma Türkiye & BAU Ortaklığındaki Akustik Performans Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu!

Ayşe Aslıhan

Karma Türkiye ve BAU Radyo işbirliğiyle ve “Sen De Müziğini Paylaş” sloganıyla geçtiğimiz sene ilk kez düzenlenen Akustik Performans Yarışması’nda bu sene de, ödüller hak eden sahiplerini buldu!

Geçtiğimiz sene BAU Radyo ve Karma Türkiye işbirliği ile ilk kez düzenlenen Akustik Performans Yarışması‘nda, her kesimden insan, bu sene ikinci kez; müzikal yeteneklerini ve seslerini duyurma fırsatı yakaladı.
Kazananın kim olduğu ise, dün gerçekleştirilen büyük ödül töreninde açıklandı!

Neler olmuştu?

Başvuru tarihinden itibaren belirlenen sürede genellikle öz çekim şeklinde çekilmiş şarkı söyleyip internet sitemize gönderdiğiniz videolardan jüri kararıyla seçilen 30 farklı yarışmacı birinci oylama periyodunda yarıştı. Oylamada ilk 5 sırada olmaya hak kazanan yarışmacılar, BAU Radyo ve Karma Türkiye tarafından profesyonel akustik performans çekimlerine davet edildi. İkinci oylamada ise profesyonel olarak çekilen 5 akustik performans içinden halk oylamasıyla birinci belirlendi.

Birinci seçilen kişiye bir single ve bir profesyonel video klip çekilme sözü verildi. Müzik kariyeri ve tecrübesi için dönüm noktası niteliğinde olan çalışmalar haricinde birinci; aynı zamanda PiCemiyeti After Değil Affet Parti’de sahneye çıkma fırsatı yakalayacak.

-Dilruba Özcan Hocaoğlu, Karma Türkiye Kurucusu

Jüriler kimlerdi?

Yarışmanın jürisinde ise; Dokuz Sekiz Müzik Yapımcısı Ahmet Çelenk, müzisyen Burcu Tatlıses ve Veys Çolak, BAU Jazz Direktörü Yeşim Pekiner, BAU Polotenik Koro Şefi Emre Yüksel, Karma Türkiye Kurucusu Reha Özcan, BAU Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Polat, BAU Danışmanı Mehmet Güler ve BAU İdea Direktörü Aslıhan Umar vardı.

Geçen yıl tarafımıza gönderilen videolar yine 5 isim belirlenmişti. Ardından bu beş isim için BAU Beşiktaş Kampüsü’nde Karma Türkiye ve BAU Radyo desteğiyle akustik performans videoları çekilmişti. 5 isim tekrar halk oylamasına sunulmuş, 41.221 oylama sonucunda kazanan isim muhteşem performansıyla Yusuf Kip olmuştu.

-Reha Özcan, Karma Türkiye Kurucusu ve Akustik Performans Yarışması Jürisi

Bu senenin birincisi ise…

480 kişinin katılımıyla gerçekleşen Akustik Performans Yarışması, halk ve jüri oylamasının ardından 30 kişilik bir ön eleme kadrosuyla aşamalarından ilkini tamamlamıştı. Daha sonra yine jüri ve halk oylamasıyla en çok oy alan ilk 5 kişinin profesyonel video klipleri çekilmiş ve yayınlanmıştı.

İlk 5’in isimleri ise şöyleydi; Onur Boduroğulları, Lara Danacıoğlu, Arev Parmaksızoğlu, Pınar Atasoy ve Dila Kaya.

Ardından bu 5 ismin heyecanlı bekleyişi ve birinci olma yolundaki emekleri ile yeniden bir oylama sürecine girildi. www.akustikperformans.com üzerinden başvuran ve oylanan yarışmacılar, 21 Şubat’ta BAU Beşiktaş Kampüsü‘nde ödüllerine kavuştu.

Onur Boduroğulları performansıyla beşinci, Arev Parmaksızoğlu dördüncü, Dila Kaya üçüncü, Pınar Atasoy ikinci olurken; Lara Danacıoğlu başarılı yorumuyla birincilik ödülünü kazanan isim oldu.

Birincilik ödülünü Danacıoğlu’ya BAU Rektör Yardımcısı Tunç Bozbura verirken; profesyonel video klibi çekilmiş şarkılarını sahnede yeniden seslendiren yarışmacılar da, davetlilere müzik şöleni yaşattı.

-Lara Danacıoğlu, Akustik Performans Yarışması 2019-2020 Birincisi
-Ahmet Çelenk, DokuzSekiz Müzik Yapım Şirketi Kurucusu ve Sahibi

Ödül töreninde heyecanlı olanlar, yalnızca yarışmacılar değildi…
Karma Türkiye kurucusu Dilruba Özcan Hocaoğlu ve Reha Özcan da, heyecanlı olduklarını belirttikleri konuşmalarıyla gelenekselleşme yolunda ilerleyen Akustik Performans Yarışması’ndaki duygularını anlattılar.
BAU Radyo danışmanı Mehmet Güler ve DokuzSekiz Müzik Yapım Şirketinin sahibi Ahmet Çelenk de, konuşmaları ile yarışmacıları ve davetlileri gülümsetti.

Değerlendirilmeye alınan 480 müzisyen gibi ilgisi ve yeteneği olan herkesin, bağımsız sanat ve müzik ile iç içe olmaya devam etmesini diliyoruz.
Seneye yeniden görüşmek üzere!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam