Spotify ve Genetik.

Spotify’ın Yeni Hamlesi: Genetik Köklerinize Göre Playlist

Ayşe Aslıhan

Spotify'dan Gen Haritasına Göre Playlist.

Birçoğumuzun severek indirdiği, internet olmadan da erişime olanak sunan, telefon ya da bilgisayar üzerinden kullanabildiğimiz, podcastları ile meşhur müzik uygulaması Spotify; bir yeniliğin daha altına imzasını atmakta.

Her hafta dinlediğiniz şarkılardan hareketle playlist oluşturan ve oluşturulduğu günden beri birçok yeni özelliği bünyesine kazandıran uygulamanın şimdiki hedefi, genetik haritanıza göre playlist oluşturmak!

1983 yılından beri dünyadaki en geniş genetik veritabanına sahip web sitesi Ancestry.com ile anlaşma sağlandı bile. Tükürük ile gen bilgilerinize ulaşan AncestryDNA, Spotify ile yaptığı anlaşmada da kullanıcıların şahıslarına özel bazı bilgileri paylaşmaya izin vermesi gerektiğini vurguladı.

Ancestry sözcüsü Gina Spatafore de konuyla ilgili açıklamasında “Müşterilerimizin gizliliğini korumak Ancestry’nin en yüksek önceliğidir. Spotify, Ancestry müşterilerinin DNA verilerine erişemeyecek” dedi.

Daha şimdiden 10 bin kişinin başvurduğu “gen haritanıza göre playlist” uygulaması, alınan haberlere göre 99 dolar gibi bir ücret karşılığında elinizde olacak.

Sonuçların ne olacağını merakla bekliyor olacağız!

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam