girşimcilik

En Sevilen 5 Girişimcilik Filmi

Aygün Akdağ

Hepimizin kendine örnek aldığı, girişimcilik ve başarı öyküsü içeren birçok film vardır. Gerçek hayattan kesitler de geçer belki aklımızdan… Fakat bunlardan kaçı aklımızda kalır?
Mesela bizim aklımıza ilk gelen şey, Facebook‘un kuruluş öyküsü olur!
Bu yazımızda sizlere tarihin en iyi ve en sevilen 5 girişimcilik filmini tanıtacağız.

1- Umudunu Kaybetme

https://www.youtube.com/watch?v=26r_jFDGxOU

İlk sırada Will Smith’in başrolünde bulunduğu ve Chris Gardner’ın hayat hikayesini canlandırdığı “Umudunu Kaybetme” filmi bulunuyor.
Gardner zaman içinde işinde ve eşiyle yaşadığı sıkıntılar sonucu zorlu bir hayat mücadelesi veriyor. Bu süreçte Gardner, oğlunun desteği ile tüm sıkıntılarını geride bırakıp başarıyla sonuçlanan bir girişimcilik hikayesi yaşıyor.

2- Sosyal Ağ

İşte karşınızda yazının girişinde de bahsettiğimiz Facebook’un kuruluş hikayesi!
IMDB puanı en yüksek girişimcilik filmlerinden biri…
Filmde, ilk olarak Facemash olarak kullanılan daha sonra Facebook’a evrilen uygulama, Mark Zuckerberg’in ve arkadaşlarının Facebook’u nasıl kurduğu, tüm dünyaya nasıl yayıldığı anlatılıyor.

3- Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler

İzlemenizi şiddetle isteyeceğimiz filmlerden biri de Thank you for Smoking (Sigara içtiğiniz için teşekkürler)!
Bu film, pazarlamanın akıllı bir senaryosunu ortaya koyuyor. Filmin baş karakteri Nick Naylor, dünyanın en tanınmış tütün ve sigara firmalarından birinde çalışıyor. Çalıştığı şirketin ve sattığı ürünün prestijini korumak için zorlu bir kampanya başlatan Nick, doğru ve zamanında atılan adım ve taktiklerin satılması zor bir üründe bile nasıl işe yarayıp başarıya ulaştığını gözler önüne seriyor.

4- Silikon Vadisinin Korsanları

1999 yapımı bu film ise büyük hayranlık duyulan iki başarılı ismin (Steve Jobs ve Bill Gates’in) üniversite yıllarındaki kesişmelerinden başlayarak günümüzde devleşmiş olan Apple ve Microsoft  şirketlerini nasıl kurdukları ve bu şirketlerin nasıl çıkışa geçtiği aktarılıyor. Film boyunca ikili arasındaki çekişme ve rekabeti, yaratıcılıklarını ve zekalarını tüm ayrıntılarıyla görüyoruz.

5- Kurucu

girişimcilik

Michael Keaton’ın filmin başkarakteri Ray Kroc’ı canlandırdığı 2016 yapımı bu filmde, 1954’te Milkshake makineleri satan gezgin satıcı Ray Kroc’un zengin olma hayallerini, o esnada Mac ve Dick McDonald kardeşlerle ve Mcdonalds restoranıyla tanışmasını, hepsinin bira raya gelerek işleri büyütmesini ve Mcdonalds’ı restoran zincir haline getirip günümüzdeki popülerliğini nasıl kazandığını anlatıyor. Zorlu ve hırslı mücadeleleriyle tam bir girişimcilik filmi!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam