Ömercik

Yeşilçam’ın Ömercik’i Ömer Dönmez Hayatını Kaybetti

Ayşe Aslıhan

Yeşilçam filmlerinden tanıdığımız, Türk sinemasının unutulmaz yüzü Ömer Dönmez; nam-ı diğer Ömercik, hayatını kaybetti.

Türk sinemasının bilindik ve unutulmaz yüzü Ömer Dönmez, 61 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçı, bir süredir mide kanseriyle savaşıyordu. Ve ne yazık ki yenik düştü.

Dönmez’in yeğeni Tolga Acar, acı haberi sosyal medyada duyurdu. Sosyal medyada da elbette büyük yankı uyandırdı.

Ömer Dönmez‘in cenaze namazı Üsküdar’da bulunan Selimiye Camii‘nde kılındı. Cenaze namazının ardından Ömer Dönmez‘in naaşı Hekimbaşı Mezarlığı‘na defnedildi.

61 yaşında vefat eden emektar oyuncuyu son yolcuğunda başta Zeynep Değirmencioğlu (Ayşecik) olmak üzere sevenleri de yalnız bırakmadı.

Cenaze töreninde Ediz Hun da vardı. Törende konuşan Hun, “Hepimizin başı sağ sağ olsun. Üzüntülüyüz. O zamanlar çektiğimiz filmlerde pırıl pırıl bir çocuktu. Oğlumu yada ben onun babasını canlandırmaktaydım. Çok inişli çıkışlı bir yaşam sürdü. Çok genç yaş diyebileceğimiz bir zaman diliminde yanımızdan ayrıldı” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=mQKCQjow80Q

Ömer Dönmez kimdir?

Ömercik olarak tanınan sanatçı, 13 Ağustos 1959 tarihinde Sakarya’da hayata gözlerini açtı. Sinemaya, Zeynep Değirmencioğlu‘nun canlandırdığı Ayşecik karakteri sayesinde başlamış oldu. Çünkü Ömercik ve Ayşecik kuzenlerdi. Henüz 4 yaşındayken Zeynep Değirmencioğlu‘nun babası senarist Hamdi Değirmencioğlu tarafından Ses dergisinin çocuk yıldızlar yarışmasına katıldı ve ikincilik elde etti. Ardından İstanbul’a teyzesinin yanına yerleşerek Ayşecik ile birlikte ilkokulu okudu. İlkokulu Maçka ilkokulunda okudu, Fenerbahçe’deki A.B.C. Lisesi’nin orta ikinci sınıftan ayrılmak zorunda kaldı. Dönmez, 4 yaşında iken kameralarla tanıştı ve 13 yılda 65 filmde yer aldı. Senaryosunu Erdoğan Tünaş‘ın yazdığı, yönetmenliğini Süreyya Duru‘nun yaptığı “Sevgim Ve Gururum” adlı sinema filminde çocuk oyuncu olarak sinemaya adım attı. Zeynep Değirmencioğlu ile birlikte “Pamuk Prenses ve 7 Cüceler”, “Ayşecik ve Ömercik”, “Hayat Sevince Güzel”, “Özleyiş”, “Yuvanın Bekçileri” filmlerinde oynadı. 1972 yılında “Tanrı Misafiri” adlı filminde rol aldı. 1968 yılında senaryosunu Safa Önal‘ın yazdığı, yönetmenliğini Türker İnanoğlu‘nun üstlendiği “Arkadaşımın Aşkısın/ Kan Kardeşim” filminde Filiz Akın, İzzet Günay ve Ekrem Bora ile oynadı.

Adapazarı’ndan İstanbul’a yerleşen ailesi, filmlerden kazanılan para ile 4 taksi alarak taksicilik yapmaya başladı. Şoförlük yapmaya başlayan babasına destek olmak amacıyla Ömer’de şoför olarak çalışmaya başladı. Taksilerden birini tamir ettiği sırada tornavida ile sol gözünden yaralanan Ömercik, kısmen görme yetisini kaybetti, böylelikle sinema kariyeri de son buldu. Akranlarının dükkanında konfeksiyon işinde çalışır. Sonrasında 4 yıl boyunca işletmecilik yaptı.

Ömercik, bir süredir mide kanseri ile mücadele ediyordu ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam