Hababam Sınıfı

Oyuncuları, Hababam Sınıfı Filmlerini Anlatıyor

Ayşe Aslıhan

Kaç kuşağı kucakladı bugüne kadar ve bugünden sonra da kaç kuşağa uzanacak bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki, bu coğrafyanın en kalıcı ve efsane hikayelerinden birine sahiptir Hababam Sınıfı. Oyuncu kadrosunda gördüğümüz isimlerden bazıları hala aramızdayken, bazıları ise maalesef aramızdan ayrıldılar.

Peki, Hababam Sınıfı‘nı efsaneleştiren bu kıymetli isimlerin, ortaya koydukları unutulmaz performanslar hakkında neler söylediğini hiç merak ettiniz mi? İşte, Hababam‘ın öne çıkan bazı kıymetli isimleri ve sette yaşananlara dair söyledikleri…

 

ŞENER ŞEN

Şener Şen HababamBenim, Hababam Sınıfı serilerindeki altı filmin beşinde rolüm var. Altıncısında, benim yerime duvardaki çerçeveye geçirilmiş büyük boy bir fotoğrafım rol yapıyor.

Ertem ağabey (Eğilmez), ben Almanya’da tiyatroda çalışırken, fotoğrafımı son Hababam olan Hababam Sınıfı Güle Güle‘ye koyup oynatmış!

Hababam Sınıfı Tatilde adlı filmdeki hatıram ise attan düşmemdir… Ben okulun jimnastik hocasıyım ya, güya her türlü sporu en iyi şekilde yaparım diye böbürleniyorum… Ata binip, mükemmel binici numarası yaparken küt diye attan düşüp rezil oluyorum. Dünyanın en iyi süvarisinin attan düşmesi!

AYŞEN GRUDA

Hababam Sınıfı TatildeHababam Sınıfı Tatilde, benim oynadığım bunca komedi filmi içinde unutulmayacak bir yere sahip olan yapımdır. Zaten Hababam lafını duyduğum an ben koşarım… Ne kadar işim olursa olsun o filmde oynarım!

Altısı da birbirinden güzeldir. Hababam Sınıfı Tatilde filminde ben, birkaç kız arkadaşımla birlikte öğrencilerin en şişmanı olan 120 kiloluk Feridun‘u çadırda uyurken çekip suya atıyordum.

Hepimiz çekiyorduk ama kızlar yorulup Feridun’u bırakınca onu çekme işi bana düştü.

Suya attım ama belim de aylarca ağrıdı. Az daha sakat kalacaktım!

 

ADİLE NAŞİT

Adile Naşit HababamHababam Sınıfı serisinin tüm filmlerinde oynadım. Bu filmlerdeki rolümün adı Hafize Kadın‘dır. Ertem Bey, beni hemen tüm filmlerinde, piyeslerinde ve müzikallerinde oynatır.

Ancak Hababam Sınıfı filmlerinin benim gönlümde ayrı bir yeri vardır.

Her yıl bir film yapardık… Her yıl Hababamlı bir film. Ben hepsinde çok şükür oynadım!

Size söyleyebilirim ki hayatımın, meslek yaşantımın en mutlu yılları bu filmlerde oynadığım yıllardı.

Benim en büyük hatıram zaten bu filmlerde çalışmış olmamdır.

 

KEMAL SUNAL

Kemal Sunal HababamErtem ağabeyin filmlerinde oynarken bugünkü kadar ünlü değildim. Filmde benden başka Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda gibi değerli komedyenler de vardı.

Ben sınıfın aptal öğrencisi rolündeydim.

Ama bu aptallığıma rağmen çok zeki şeyler de yapıyordum. Şimdi artık tek başıma bir filmi sürükleyip götürüyorum.

Filmdeki anılarıma gelince;

Aklımda kalan belli başlı tek bir olay yok ancak Ertem Eğilmez’in üslubuna hayran oldum diyebilirim.

Onun güldürü anlatımı kimseye benzemez. O, Hababam Sınıfı filmleri ile bir ekol yaratmıştır.

 

Kaynak: Cinemasco

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam