engelsiz filmler festivali

Engelsiz Film Festivali Ekim’de Başlıyor!

gamzeerinc
İlk olarak 2013 yılında Ankara’da düzenlenen festival, geçtiğimiz yıl itibariyle İstanbul ve  Eskişehir’de de düzenlenen Engelsiz Film Festivali Programı Dopdolu!

Kültürel Hayata Eşit Katılımın Yaygınlaşması İçin!

Engelsiz Filmler Festivali; bu yıl, 8 – 10 Ekim tarihleri arasında İstanbul12 – 14 Ekim tarihleri arasında Eskişehir17 – 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak. Son altı yıldır, Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden 40’a yakın filmi, görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine sunuyor. Üstelik organize ettikleri çeşitli yan etkinlikler de mevcut. Görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunulan program, ortopedik engelli sinemaseverlere uygun, erişilebilir mekanları tercih ediyor. Ayrıca hemen belirtelim, festivale katılım ücretsiz.

 

 

Festivalin Tanıtım Linkine Hemen Göz Atalım!

Engelsiz Filmler Festivali 2018 Programında Neler Var?

Festival yedi kategoriden oluşuyor.  2017 yılının ses getiren yerli yapımlarından derlenen “Engelsiz Yarışma”, “Türkiye Sineması”, dünya sinemasının son dönemdeki ödüllü filmlerinden derlenen “Dünyadan”, engellilik hakkındaki algıları düşünmeye teşvik “Engel Tanımayan Filmler”, klasik seçkilerden oluşan yerli ve yabancı ödüllü filmlerin yer aldığı “Sinema Tarihinden”, yeni nesil sinemacılara esin kaynağı olmayı  amaçlayan “Çocuklar İçin” ve kısa film severler için “Uzun Lafın Kısası”. Ayrıca etkinlik programında yer alan konuklarlarla film sonrası söyleşiler, 9-12 yaş çocuklar için “Canlandırma Atölyesi”, otizm spektrum bozukluğu bulunan çocuk ve gençler için “Otizm Dostu Gösterim” ve  “Sanal Gerçeklik Deneyimi” de yer alıyor.

Festival’deki tüm filmler sesli betimleme,  işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösterilecek. Filmlerin erişilebilirlik uygulamaları Sesli Betimleme Derneği tarafından yapılıyor.

Festivale Destek Verenler ise şöyle: Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin ana destekçisi Açık Toplum Vakfı. Festival’in diğer destekçilerinden bazıları ise Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, ABD Büyükelçiliği, Avusturya Büyükelçiliği, Avusturya Kültür Ofisi, British Council, Fransa Büyükelçiliği, Goethe-Institut Ankara ve İrlanda Büyükelçiliği bulunuyor.

Tüm detaylara ulaşabileceğiniz altın link isewww.engelsizfestival.com

Peki EFF 2017’de neler olmuştu?

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam