umut veren filmler

Hayata Dair Sizi Umutlandıracak 10 Film

gamzeerinc
Umut Veren Filmler Listesi

Bazen ne yapsak olmaz, üstüne bir de Sonbahar’ın hüznü eklendiğinde battaniye altında geçirilen geceler ve hiç bir şey yapmak istenmeyen gündüzler…İşte tam da bu anda; dinlediğiniz bir şarkı, izlediğiniz bir film veya okuduğunuz bir kitap  “haydi artık harekete geçme zamanı” der ve o kıvılcım güzel şeylere sebep olur. Böyle zamanlarda Karma’nın üzüntülere karşı sizi güçlü hissettirecek filmler listesine  göz atmayı unutmayın!

Pay It Forward (İyilik Yap İyilik Bul)

2000 yılında Catherine Ryen Hyde’ın romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin başrollerinde Haley Joel Osment, Kevin Spacey, Helen Hunt gibi güçlü isimler yer alıyor. Sorunlu bir aileye sahip olan Trevor (Haley Joel Osment) okula gelen yeni rehberlik öğretmeni Eugene’nin (Kevin Spacey) verdiği bir ödevle dünyayı daha güzel bir yere dönüştüreceğini düşündüğü bir sistem önerir. İyilik yapmanın çok da zor olmadığı dünyada bu ufak proje aslında bir hayalin gerçekleşmesinin ne kadar kolay ve güzelliklerin ne denli hızla yayılabileceğini dair harika bir film…

Dead Poet Society (Ölü Ozanlar Derneği)

Robin Williams’ın ve 90’ların en kült filmlerinin başında gelen Ölü Ozanlar Derneği elbette böyle bir listede olmazsa olmazlardan… İngilizce öğretmeni John Keating (Robin Williams) hayata ve kurallara dair öğrencilerine yepyeni bakış açılarını şiir üzerinden öyle bir yaşatır ki, yaşanılan dönüşüm sisteme ve insana dair sizi adeta büyüler. Güldürür ve ağlatır ama filmi izledikten sonra bir çok şeyi değiştirebileceğinize dair umudunuz en üst seviyeye gelir!

Pursuit Of Happiness (Umudunu Kaybetme)

En iyiyi yapmak isteyen bir baba ve onun oğlu! Will Smith’in en iyi performanslarından birini izleyeceğiniz filmde işinde sorunlar yaşayanve eşi tarafından terk edilen Chris Gardner ve oğlu Christopher’ın hikayesini anlatıyor. Evlat sevgisi ve yaşama tutunma konusunda en iyi örneklerden biri olan “Umudunu Kaybetme”,  sevgi ve inançla verilen gerçek bir yaşam öyküsünü konu alıyor.

Life Is Beautiful (Hayat Güzeldir)

Hiç şüphesiz sinema tarihinin başyapıtları arasında yerini alan, bir kaç kelimeyle özetlenemeyecek bir film Life Is  Beautiful. Umut veren filmler listemizin en güçlü filmlerinden ve ölmeden önce  izlemeniz gereken filmler arasında. Roberto Benigni ‘nin yönetmen, başrol ve senaristliğini üstlendiği filmde, Guido(Roberto Benigni) karakterinin yaşam mücadelesinin Dora’ya (Nicolette Braschi)  aşık olmasıyla tümüyle değişeceği ve yahudi soykırımının başladığı yıllarda oğulları Giosué (Giorgio Cantarini) yörüngesinde işlenen büyüleyici bir öyküyü izleyeceksiniz.

Bonus Video: 1999 yılında  Life Is Beautiful filmiyle 3 dalda Oscar alan Roberto Benigni’nin Oscar Tarihi’nin en unutulmaz anları listesine girmiş ödül anı:)

Black

Bir Hint yapımı olan Black,ülkemizde vizyona girmediği için en çok üzüldüğümüz filmler arasında… Filmi izleyenler ve bilenler açısından; 2013 yılında vizyona giren Uğur Yücel ve Beren Saat’in başrollerini paylaştığı “Benim Dünyam” bir hayal kırıklığı olmuştu. Görme ve işitme engelli Michelle’in yaşadığı karanlık dünya, öğretmeni Debraj Sahai ile aydınlanmaya, tüm dünyasının değişmesine neden olur. Sevgi ve inançla engellerin aşılabileceğini anlatan çok ağlatacak ama bir o kadar umut verecek harika bir yapım!

https://www.youtube.com/watch?v=Smd_xZHCCzI

Big Fish

Yaşamı boyunca oğlu Will’e (Billy Crudup) kendi hayatı hakkında sıradışı hikayeler anlatan Ed Bloom’un (Ewan McGregor-Albert Finney) oğluyla hastalığı nedeniyle yeniden bir araya gelmesini ve gerçek ile hayalin ne denli yakın olduğuna dair mükemmel bir film! Hayatı nasıl görmek istersek, sıradan bir hikaye dahi olsa ona olan bakış açımızın zenginleştireceği hakkında çok şey söyleyen Big Fish’in yönetmenliğini ise Tim Burton üstleniyor. 2004 yılında en iyi soundtrack dalında Oscar’a aday olan film, zengin renkleri ve öyküsüyle etkileyici ve düşündüren bir yapım.

August Rush (Kalbini Dinle)

August Rush sinemanın büyüsü konusunda sizi ikna edecek ve kalbinize dokunacak! Kalbini Dinle adıyla ülkemizde 2007 yılında vizyona giren filmde; Freddy Highmore, Terrence Howard, Robin Williams gibi isimler oyuncu kadrosunda. Müziğin mucizesini ve tutkuların yaşam yolunu nasıl çizdiğine dair unutulmayacak, sizi etkisine alacak, kimbilir uzun zamandır yapmak isteyip ertelediklerinize dair sizi harekete geçirecek!

Bucket List (Şimdi Ya Da Asla)

Hiç bir şey için geç değildir! diye haykıran filmin başrollerinde efsane isimler Jack Nicholson ile Morgan Freeman var. Hastane odasında tanışan ve ölümcül bir hastalıkla mücadele eden iki adamın hayatta yapmak istedikleri daha çok şey vardır ancak vakit azalmıştır. Yaşamlarının son evresinde farkına vardıkları bir çok şey onları anlamlı ve büyük bir yolculuğa çıkarır. Ertesi gün kenarda köşede boşu boşuna yapmadıklarınız için çaba harcayacağınız çok etkileyici bir yapım. Harekete geçmek için yaşlanmak veya hastalanmak gerekmiyor diyerek fragmana göz atalım…

 

Forrest Gump

İşte asla unutamayacağınız filmlerden biri daha! Eğer izlemediyseniz yaşamınız hala biraz eksik ve büyüleyici bir sinema filmi es geçmişsiniz demektir… En çok Oscar kazanan filmler arasında yer alan filmde, Forrest Gump (Tom Hanks)  diğerlerinden farklı olmanın bambaşka kapılar açabildiğini, istek ve azimle kaderin ortaklaşa neler yapabileceğini gösteren bir başyapıt!

The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

Esaretin Bedeli;  hayata, insanlara ve yaşama dair en çok sözü olan filmlerin başında geliyor! Sinemanın varlığına, böyle filmleri izledikten sonra bir kez daha teşekkür ediyoruz. Stephen King’in kısa öyküsünden sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde ise Tim Robbins ve  Morgan Freeman yer alıyor. Amerika vizyonunda zarar eden, yedi dalda aday olmasına karşın  Oscar almayan ancak sonra değeri anlaşılan The Shawshank Redemption, Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dünyanın hikayesini anlatıyor.

Filmin en güzel ve unutulmaz iki repliğiyle yazımızı sonlandıralım:

“Dünyada taştan olmayan ve kimsenin sizden alamayacağı şeyler vardır. Ona dokunamazlar ve sizden alamazlar. O umuttur…

“Unutma Red. Umut iyi bir şeydir. Belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez.”

(Yazıya dair dayanamayıp bir de şarkı paylaşalım:)

Hayal Et ve Umudunu Kaybetme!

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam