Glow

Gerçek Hikayelerden Esinlenilmiş 8 Dizi

Aygün Akdağ

Birçok dizinin aslında gerçek hikayelerden uyarlama olduğunu biliyor muydunuz? Bu yazımızda sizlere, kurgu sandığımız fakat aslında gerçek hikayelerden oluşan, gerçek insanların hikayelerini anlatan dizilerden bahsettik.

Şimdi #EvdeKal demenin ve dizi izlemenin tam sırası!

MindHunter

diziler

Netflix‘te yayınlanan orijinal dizi, eski bir FBI ajanı tarafından yazılan “Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit” kitabından uyarlandı… Yani olaylar, tamamen gerçek! Hikayede seri katillerin psikolojilerini anlamak için onlarla konuşan 2 FBI ajanı anlatılıyor.

Narcos

pablo escobar

Herkesin tanıdığı Pablo Escobar, dünyanın en büyük uyuşturucu baronu… Tüm ülke onun ellerinde: Devletten daha çok silah ve askeri var. İsteyip yapamayacağı hiçbir şey olmayan Escobar‘ın dizisi, Narcos.

Chernobly

diziler

Dünyada son 50 yılın en büyük felaketi olarak anılan Chernobly’de anlatılanlar sadece olayların bir kısmı… Dizi, faciaya sebep olan patlamadan sonraki yaşantıyı anlatıyor.

Unbelievable

Unbelievable

Bu dizi oldukça hassas bir dizi… Dizide tecavüze uğrayan bir kadının hikayesi anlatılıyor. Psikolojik tedavi gören bu kadın ailesinin, çevresinin ve polislerin baskıları ile yanlış kararlar veriyor. Kısa bir dizi olan Unbelievable, tek gecede izlenebilecek diziler arasında.

Little America

Little America

Bu dizide geçmişte Amerika Birleşik Devletleri‘nde yaşayan özellikle siyahi göçmenlerin hikayeleri anlatılıyor… Oldukça çarpıcı ve gerçek!

Fosse/Verdon

diziler

Fosse/Verdon; yönetmen-koreograf Bob Fosse ile aktris ve dansçı Gwen Verdon’ın yaşamına ışık tutuyor. Dizide ikilinin kişisel ve profesyonel hayatlarında yaşadıkları problemler anlatılmadır.

Marco Polo

marco polo

Tarihi ve biyografik bir dizi olma özelliği gösteren bu dizi ise, ünlü kâşif ve tüccar Niccolo Polo’nun oğlu olan İtalyan gezgin Marco Polo’nun hikayesine dayanıyor. Dizinin senaryosu; Marco Polo’nun, Moğol İmparatoru ve Kağan’ı olan Kubilay Han’ın sarayında yaşadığı ilk yıllara dayanıyor.

Glow

gacılars

Şu ana dek 3 sezonu yayınlanan bu dizi, 1980’lerde sendikal kadın profesyonel güreş pisti David McLane tarafından kurulan Muhteşem Bayanlar Güreşi’nin karakterlerinin ve hilelerinin kurgulanmasına dayanıyor. Feminizmin gerçekliği yüzünüze tokat gibi çarpıyor!

Girlpower GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam