Aşkzede

Sonunda Geldi: İçinizi Isıtacak, Yaz Temalı 9 Film

Ayşe Aslıhan

Yaz mevsimi… Etraf ne kadar aydınlık ve parlak… Gökyüzü masmavi, yeryüzü yemyeşil… Zamanla sararan yapraklar ve hafif rüzgar… Yürümek, gülmek, sohbet etmek, müzik dinlemek; her şey daha anlamlı… Daha “fresh” ve daha hızlı… Ama öte yandan huzurlu… Denizin kokusunu duyabilenler için çok daha büyük bir şans ama kimi zaman asfaltın yanık kokusu bile “işte şimdi yaz gelmiş” dedirtir ya hani… İşte öyle bir mevsim, yaz mevsimi. İnsanın iliklerini ısıtır. Her şey daha hoş gelir gözümüze. Tüm renkler adeta canlanır… Filmler de öyle! Capcanlı yaz filmlerini sizin için listeledik. Şu dönemde izlenirse, bu mevsimi sevmeyenlerin bile seveceğine inancımız tam!

1- Mamma Mia! (2008)

Mamma Mia! ile başlıyoruz. Sophie Sheridan, annesi Donna ve nişanlısı Sky ile Yunanistan’da Villa Donna Otelini işletirler. Sky ve Sophie’nin düğünleri yaklaşmaktadır. Sophie babasını hiç tanımamıştır. Annesinin günlüğünü bulur ve üç olası babasını annesinden ve nişanlısından gizli düğüne çağırır. Olası babaları ise Amerikalı mimar Sam Carmichael, İngiliz bankacı Harry Bright ve İsveçli gezi yazarı denizci Bill Anderson’dır.

2- Maviliklere Doğru – Into the Blue (2005)

Bahamalar’da yaşayan Jared ve Sam birbirlerine aşık olan iyi bir çifttir. Bu çiftin yanına misafir olarak Jared’in arkadaşı Bryce ve kız arkadaşı Amanda gelir. Bryce bir tekne kiralamıştır ve bu tekne ile gezintiye çıkarlar. Jared ile Bryce’nin su altında oynadıkları oyun sırasında Jared’in saati kaybolur. Bunu aramaya çalışan Jared batık belirtileri ile karşılaşır ve bir silah ile hançer bulur. Aramaları derinleştiren arkadaşlar, bu sırada yeni batmış olan bir uçak enkazı ile karşılaşırlar. Uçak enkazının içinde bulunan şey ise oldukça cezbedicidir.

3- 50 İlk Öpücük – 50 First Dates (2004)

Henry Roth, Hawaii’de istediği her kadınla birlikte olan ve bu kadınlarla bağ kurmayan bir doktordur. Bu durum Lucy Whitemore ile tanıştığında değişecektir. Henry ve Lucy birbirlerinden hoşlanacak ve ciddi bir ilişkiye başlayacaklardır. Ancak bir problem vardır. Lucy, geçmişte yaşadığı bir trafik kazası ve kafasına aldığı darbe yüzünden sürekli hafızasını kaybetmekte ve bir gün önce ne yaşadığını hatırlamamaktadır. Henry bunu fark ettiğinde Lucy’nin kendisini unutmasına izin vermeyecek ve her gün onu kendisine aşık etmenin yollarını arayacaktır.

50 İlk Öpücük, izleyicilere romantik komedi ile birlikte yaz mevsiminin tüm güzelliklerini yansıtıyor. Filmin başrollerini Adam Sandler ve Drew Barrymore ikilisi paylaşıyor.

4- Barselona, Barselona – Vicky Cristina Barcelona (2008)

Birbirine taban tabana zıt karakterde olan Vicky ile Cristina adlı iki genç Amerikalı arkadaş, yaz tatillerini geçirmek üzere İspanya’ya giderler. Burada Juan Antonio adlı çekici bir sanatçı ve onun dengesiz eski karısı Maria Elena ile tanışırlar. Vicky, evlenmek üzere olan muhafazakâr bir kadınken; Cristina cinsel serüvenlere açık, özgür ruhlu bir kadındır. Vicky ve Cristina ile Juan Antonio arasında gelişen aşk ilişkisi sıra dışı sonuçlar doğuracaktır… Bu güzel yapımın başrollerini Javier Bardem, Scarlett Johansson ve Penélope Cruz üçlüsü paylaşıyor.

5- Küçük Gün Işığım – Little Miss Sunshine (2006)

Hoover ailesi, dışarıdan bakıldığında oldukça sıradan görünen bir Amerikan ailesidir. Ancak aile içinde birbirine zıt olan üyeler bulunmaktadır. Akıllı ve tombul kızları Olive’in en büyük hayali ise ülkenin diğer ucunda düzenlenecek olan bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Hoover ailesi, Olive’in hayalini gerçekleştirmek için eski bir minibüse atlayıp yola çıkarlar. Bu yolculukta “aile” kelimesinin gerçek anlamını keşfederler. Küçük Gün Işığım, Akademi Ödülleri’nde En İyi Film dahil 4 dalda Oscar’a aday olurken bunlardan ikisini kazandı.

6- Hayatım Yalan – Just Go With It (2011)

Danny McGabe, bir plastik cerrahı uzmanıdır. Danny, kadınları tavlamak için evli ama mutsuz olduğu yalanını söyler. Ancak hayatının aşkı olduğunu düşündüğü genç ve güzel bir kadın olan Palmer ile karşılaşınca çapkınlıklarla dolu eski hayatını bir kenara bırakır. Ancak Danny, kadınları tavlamak için kullandığı alyansı cebinde unutup Palmer’a yakalanınca alyansın boşanmış olduğu eski eşinden kaldığını söyler. Bunun üzerine yalanını destekleyecek birine ihtiyaç duyar. Danny’ye onun için çalışan Katherine yardım eder. Ancak bu yalan oldukça ilginç bir hal alacaktır… Bir romantik komedi olan Hayatım Yalan’ın oyuncu kadrosunda Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman ve Brooklyn Decker gibi ünlü isimler bulunuyor.

7- Palm Springs (2020) 

Palm Springs, bir düğün gününü tekrar tekrar yaşadıkları bir döngü içinde kalan Sarah ve Nyles’ı konu alıyor. Bu konuda pek istekli olmasa da nedime olan Sarah ve keyfine düşkün bir insan olan Nyles, Palm Springs’teki bir düğünde karşılaşır. İkili burada romantik anlar yaşar. Fakat Sarah, buradan her ayrılmaya çalıştığında kendini yine aynı yerde bulur. Bunun üzerine Nyles ve Sarah, buradan kurtulmak için her yolu deneyecektir. Filmin başrollerini Brooklyn Nine-Nine dizisinden tanıdığımız Andy Samberg ve birçok dizi ve filmde küçük roller alan Cristin Milioti ikilisi paylaşıyor.

8- Aşkzede – Forgetting Sarah Marshall (2008)

Kendi halinde bir müzisyen olan Peter, oyuncu olan eski sevgilisi Sarah ile yaşadığı ayrılığın etkisinden kurtulabilmek için Hawaii’ye gider. Gittiği otelde eski sevgilisi Sarah’ın yeni sevgilisi ile birlikte kaldığını görür. Bunun üzerine kıskançlık krizlerine giren Peter, resepsiyonist kız ile yakınlaşarak Sarah’ı kıskandırmaya çalışır. Ancak bu sırada yeni bir aşka yelken açtığından habersizdir. Filmde Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis ve Russell Brand gibi ünlü oyuncular rol alıyor.

9- Yaz Aşkı – Adventureland (2009)

Yaz filmleri listemizin sonunda yer alan Yaz Aşkı, 1987 yazında geçiyor. James Brennan (Jesse Eisenberg), okuldan yeni mezun olmuştur. Hep hayal ettiği Avrupa turuna çıkmak ister, ancak ailesi bunun için para veremeyeceğini söyler. Ailesi James’i, Adventureland isimli lunaparkta çalışması için teşvik eder. James bu işin dünyadaki en kötü iş olduğunu düşünse de, burada Em Lewin (Kristen Stewart) isimli kız ile tanışınca her şey olumlu yönde değişecektir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam