Virtüöz Olma Yolunda: Naz İrem Türkmen

reha.ozcan

Bugün bu yazımızda kemanından çıkan notalarla büyük bir aşk yaşayan ve bu aşkı başarıya dönüştürmesini bilen, hatta boyundan çok daha büyük başarılara imza atan çok genç bir isme yer vereceğiz. O isim; Naz İrem Türkmen.

Son birkaç senedir önemli başarılara imza atan ve hızla yoluna devam eden Naz İrem Türkmen, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilen Odessa International Violin Competition yarışmasında, kendi kategorisinde büyük ödülün sahibi olmayı başardı.

Naz, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, Dr. Ceyda Özgören‘den eğitim almayı sürdürüyor. Naz aynı zamanda, İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi’nde müzik bölümü öğrencisi ve çok önemli isimlerle çeşitli çalışmalara katılıyor.

2016 ve 2017 yıllarında da önemli başarılara imza atan Naz İrem, bu anlamda bir örnek vermek gerekirse Belçika’da düzenlenen geniş kapsamlı bir yarışmadan da ödül alarak döndü.

Naz İrem, günümüzde eğitimini sürdürdüğü konservatuvara henüz 7 yaşındayken başlamış ve şu an 12 yaşında! Çok küçük yaşta bu tarz başarılara imza atan Naz İrem’in gelecekte daha neler yapabileceğini bir düşünün.

İstanbul Pera Müzik ve Bursa Müzik Festivalleri ile ismini duyurmaya başladı Naz İrem Türkmen. Avusturya’daki Zell An Der Pram, Dusseldorf’taki Palais Wittgenstein, Mozarthaus ve Salzburg Mozarteum müzik okulu, Naz İrem’in kendini gösterme fırsatı bulduğu önemli mekanlardan bazıları. Naz İrem, Mincho Minchev‘in ustalık sınıfına da katıldı ve Varna’da konser vermek üzere davet aldı.

2016 yılı ise, ismini önemli ödüllerin üzerine yazdırdığı yılların başlangıcı oldu denebilir. Sırbistan ve Ukrayna’da düzenlenen iki yarışmadan da birincilik ödülüyle döndü Naz İrem. Yani; henüz 9 yaşındayken katıldığı ilk üç yarışmadan da birincilik aldı.

2017 yılında Almanya’da düzenlenen Anton Rubinstein Keman Yarışması‘nda “En İyi Barok Sonat Yorumu” ödülünü aldı. En son ise az önce bahsettiğimiz Odessa’daki yarışmadan birincilikle döndü.

2018 yılına, çok önemli bir konserde yer alarak başladı. Yılın parlayan yıldızlarından biri olarak görüldü ve İş Sanat’ın Milli Reasüransta Parlayan Yıldızlar konser serisinde performans gösterdi.

Naz İrem’in yalnızca birkaç yıl içinde başardıkları ortada. Ülkemizden böyle yeteneklerin çıkması bizi oldukça gururlandırıyor ve böyle değerli yetenekleri ilgi ve keyifle izliyoruz.

Yolun açık olsun Naz İrem Türkmen!

Kaynak

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam