soundtrack

Efsane Film Müziklerinin Orkestra Performansları

gamzeerinc
Film Müziklerinin Muhteşem Performansları

Nerede duyarsak duyalım hatırlayacağımız film müziklerinin, dünyaca ünlü orkestralar tarafından gerçekleştirilen performanslarını sizin için derledik. “Orada olmak vardı” dedirten ve milyonlarca izlenme almış videolar karşınızda!

1-Gladiator / Now We Are Free (Hans Zimmer ve Lisa Gerrard’ın bestesi, isimlerini duyduğumuzda akan suların durduğu 2Cellos’un ve Londra Senfoni Orkestrası. Hans Zimmer için ise söylenebilecek tek şey bu çağın en iyi bestecilerinin başında geldiği:

2-The Good, The Bad and The Ugly /  Il buono, il brutto, il cattivo ve L’estasi dell’oro (The Ecstasy of Gold)(Ennio Morricone’nun bestesi ve Danimarka Senfoni Orkestrası):

3-The Godfather – The God Father Waltz (Nino Rota bestesi Danimarka Senfoni orkestrası yine harikalar yaratmış):

4-Schindler List – Main Theme Orijinal beste Jonh Williams’a ait ve Hollanda Flarmoni Orkestrası:

5-Star Wars / Main Theme (John Williams’ın bu dünyaya sığmayacak mükemmel bestelerinden, Stanislav Müzik Akademisi Senfoni Orkestrası’ndan dinleyelim, orkestra şefinin Darth Vader maskesi  ekibe ayrı bir motivasyon katmış gibi:

6-Harry Potter And Deathly Hallows / Oblivate ve Dragon (Alexander Desplat’ın bestesi ve Viyana Senfoni Orkestrası’nın “Viyana’da Hollywood” adlı konserinden)

7-Superman  / Superman March (Yine John Williams’ın bestesi ve BBC Orkestrası mükemmel bir iş çıkarmışlar)

8-Pirates of the Caribbean / He’s Pirate (Hans Zimmer imzalı besteyi Çekoslavakya Senfoni Orkestrası’ndan dinleyelim:

Hollywood’da her bestecinin özel orkestralarıyla birlikte çalışıp ortaya çıkardığı bu eserler için konserlerde bu şekilde yer alıyor olması bu işlerin ne kadar büyük emek ve onları nasıl bu denli başarılı kıldığının birer ispatı. Düşünün ki film konseptli konserler veriliyor. Dünyanın önde gelen orkestraları tarafından konser repertuarlarına ekleniyor.

Yazıyı bitirirken bir de bonus şarkı ekleyelim, üstelik Leon:The Professional’dan kalbimizde yeri bir ayrı olan Shape Of My Heart gelsin, 2Cellos’tan…

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam