Bir Gogol Uyarlaması: Teftişör Başlıyor!

Ayşe Aslıhan

1836 yılından bu zamana dek, yani tam 182 senede, birçok durumun değişmediğini gözler önüne seren bu oyunu izlemeye hazır mısınız?

Gogol’ün “Müfettiş” adlı eserinden uyarlanan, distopik bir komedya: Teftişör!

Zamanın belirsizliğiyle yoğurulmuş, zaman çizelgesinde asılı kalmış bir zaman diliminde, dünyanın her yerine ait ve aynı zamanda hiçbir yere ait olmayan o malum bölgede yaşayanlar, uyumsuzluğun bile bir disiplini olduğu ileri sürülen yönetimlerinin teftiş edileceğini öğrenirler.

Peki, acaba kendine “Yürüyen Çiçek” diyen bu adam, gerçekten üst düzey bir “Teftişör” müdür, yoksa sıradan bir adam mı?

 

Teftişör, Tiyatro.

 

Nikolay Gogol’ün Müfettiş adlı eserini 7 oyuncu için distopik bir yer küreye uyarlayan isimler Irmak Bahçeci, Oğuz Utku Güneş ve Ayşe Ayter. Dekor ve kostüm tasarımını Makbule Mercan, hareket düzenini Gizem Erdem, ses tasarımını ise Özgehan Özturan üstleniyor.

Teftişör, Tiyatro.

Oyuncu kadrosunda Barış Yıldız, Berk Yaygın, Çağdaş Tekin, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir ve Gökhan Azlağ var. Bu ürpertici komedyanın yönetmeni ise, sıra dışı rejisiyle Oğuz Utku Güneş. İzleyen herkesi derinden etkileyecek Teftişör oyununun ilk gösterimi bugün, 20:30’da, Baba Sahne’de. Biletler Biletix’de.

 

Ekim 2018 takvimi ise şöyle;

11 Ekim Perşembe ve 24 Ekim Çarşamba / 20.30 / Baba Sahne
18 Ekim Perşembe / 20.30 / Yunus Emre K.M.M. Kenter Sahnesi
23 Ekim Salı / 20.00 / Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi
25 Ekim Perşembe / 19.30 / Gebze Osman Hamdi Bey K.Merkezi
27 Ekim Cumartesi / 20.30 / (Kozzy AVM) Kozyatağı Kültür Merkezi
31 Ekim Çarşamba / 20.30 / Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam