Kelt Müziği Nedir

Ruhu Beslemek İçin Her Gün En Az Bir Doz: Kelt Müziği

Ayşe Aslıhan

Yemyeşil doğası, masmavi deniziyle, uzaklarda bir yerlerde sizi bekleyen masalsı toprakları hayal edin.
Rengarenk evleri ve büyüleyici mimarisiyle insanda sakinlikten başka hiçbir duygu bırakmayan,
sessizliğin sesini duyabileceğiniz kadar bu dünyadan farklı ve bir o kadar bu dünyaya yaraşır bir manzara…

İşte tam o manzaranın sarı çiçeği, bembeyaz keçisi, sıcacık evleri, buz gibi dağlarını görmenizi hissettirecek, başta arp olmak üzere bütün huzurlu tınıları duyabileceğiniz bir tür: Kelt veya bir diğer deyişle Keltik müzik!

Kelt müziği: İskoçya, İrlanda, Galler, Asturias ve benzeri bölgelerde yaygın olan geleneksel bir müzik türü. “Geleneksel” sözcüğü kafaları karıştırmasın; dünyada oldukça rağbet gören Kelt müziği, sakin ve dingin ilerleyişi ve daha hareketli şarkılarında ise sizi büyük bir coşkuyla selamlayan bir tür.

Aslında bu muhteşem tür için en iyi tanım olacak şey, birçoğumuzun bildiği bir Enya şarkısı…

Kelt müziği; pentatonik bir müziktir. Keman, gitar, arp, gayda ve flüt gibi çalgılarla süslenir. Muhtemelen narin bir müzik olmasından ötürü, kadın vokal çok daha fazladır.. Örneğin, Kelt müziğin kraliçesi Loreena McKennit gibi.

Ama elbette adeta elinde bir meşale taşır gibi enstrümanıyla bu türün savunucusu olan erkek vokaller de var. “Celtic Music” başlığıyla birçok şarkıyı huzurlarımıza sunan Adrian von Ziegler, onlardan biri.

Daima dinleyebileceğiniz, her gün bir doz ile ruhunuzu dinlendireceğiniz ve sizi coşkuyla yeniden ayağa kaldıracak Keltik müzik, her yerde!
Belki de, bir filmde.

https://www.youtube.com/watch?v=Mu4AoCC_6Uo

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam