Türk Cazının Beş Genç Vokali

reha.ozcan

1978 yılında Erol Pekcan, Tuna Ötenel ve Kudret Öztoprak öncülüğünde yayımlanan ve “Türkiye’nin İlk Caz Plağı” unvanını taşıyan “Jazz Semai“, Caz müziğinin Türkiye’deki serüveninin başlangıç noktası. Ülkemizde halen inanılmaz bir ölçekte yaygınlaşmış olmasa da Caz, ilgi ve saygı gören bir tarz.

Biz de, kendine özgü tınılarla dünyaya yayılan Caz müziğinin Türkiye’deki genç temsilcilerinden öne çıkan beş ismi bir araya getirmek istedik.

CEREN TEMEL

Nardis Genç Caz Vokal Yarışması birincilerinden Ceren Temel, lise ve üniversite yıllarında keman ve piyano eğitimi aldı. Ceren Temel, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Caz Vokal temeline sahip.

 

FERHAT ÖZ

Nardis Genç Caz Vokal Yarışması ilk dönem birincilerinden Ferhat Öz, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde eğitim aldı. Ferhat Öz’ün, Estonya’da düzenlenen Nomme Caz Festivali‘nin, genç yeteneklere yönelik yarışmasından halk birinciliği bulunuyor.

 

FULYA AKÇA

Müziğe 12 yaşında flüt çalarak başlayan, Elif Çağlar ve Sibel Köse isimlerin vokal atölyelerine katılarak kendini geliştiren Fulya Akça, 2012’de Akbank Caz Festivali JamZZ Genç Yetenekler Yarışması‘nda mansiyon ödülü, 2013’te Nardis Genç Caz Vokal Yarışması‘nda NTV Özel Mikrofon ödülünü kazandı.

 

DENİZ ÖZÇELİK

Berkeley College of Music mezunu Deniz Özçelik, aynı zamanda elektik & elektronik mühendisliği mezunu. Üniversite yıllarında Boğaziçi Caz Korosu‘na da katılan Deniz Özçelik, kendi yazdığı ve söylediği şarkıları, yine kendine ait Soundcloud hesabı üzerinden paylaşıyor.

 

ADA SANLIMAN

New York New School‘da Contemporary Music & Jazz bölümünde eğitim alan Ada Sanlıman, özellikle sosyal medyada paylaştığı müzik videoları ile ilgi çekti. Müziğin yanı sıra moda ve fotoğrafla da ilgilenen Sanlıman, İstanbul’da çeşitli sahnelerde sık sık performans sergiliyor.

Kaynak

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam