The Crown

The Crown | 5. Sezona İlk Bakış!

Cansu Özer

İngiliz Kraliyet Ailesi’ne odaklanan Netflix dizisi The Crown, yaşanan son kraliyet skandallarından sonra iyice popülerleşmişti. Dizinin 5. sezon çekimleri geçtiğimiz aylarda İngiltere’de başladı!

Yeni sezonda Prenses Diana rolünü Elizabeth Debicki canlandırırken, Prens Charles rolünde ise Dominic West‘i göreceğiz. Debicki en son, usta yönetmen Christopher Nolan‘ın Tenet filminde rol almıştı.

Elizabeth Debicki(Prenses Diana) – The Crown

Debicki, 4. sezonda genç bir Prens olan Charles (Josh O’Connor) ile tanışıp evlenen ve dünya çapında şöhretin getirdiği stresle uğraşan Diana rolünü Emma Corrin‘den devralıyor. Son sezonda Diana‘nın yeme bozukluğu ile mücadelesi, Charles’ın Camilla Parker Bowles (Zümrüt Fennel) ile evlilik dışı ilişkisini öğrendikten sonra James Hewitt (Daniel Donskoy) ile başladığı ilişki yer almıştı.

Dominic West(Prens Charles) – The Crown

İkiliye 5. sezonda Kraliçe II. Elizabeth rolünde Imelda Staunton (“Harry Potter”), Prens Philip rolünde Jonathan Pryce (“The Two Popes”), Prenses Margaret rolünde Lesley Manville (“Maleficent: Mistress of Evil”) ve John Major rolünde Jonny Lee Miller eşlik edecek.

5. sezonda muhtemelen Kraliçe’nin 1992’de, dört çocuğundan üçünün (Prens Charles ve Diana da dahil olmak üzere) eşlerinden ayrıldığı olaylar yer alacak. Charles ve Camilla’nın ilişkisinin kamuoyuna ifşa edildiği sözde “annus horribilis” da dizide gösterilmesi beklenenler arasında. Prens Andrew’un eşi Sarah Ferguson’un erkek arkadaşıyla üstsüz güneşlendiği fotoğrafların yayınlanması da yer alacak gibi gözüküyor.

5. sezonun, Diana’nın 1997’de ölümcül bir araba kazasında ölmesini de kapsayacağı belirsiz. Kazanın, The Crown için son sezon olduğu da söylenen 6. sezonunda yer alacağı da söylentiler arasında. Yapımcılar dizide kazanın yeniden canlandırılmasını gösterip göstermeyeceklerini söylemeyi reddettiler. Hikayenin günümüze kadar uzanması beklenmiyor. Yani Meghan Markle ve Prens Harry’nin büyük yankı uyandıran evliliğini dizide göremeyeceğiz.

Dizinin 2022’den önce yayınlanması planlanmıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam