sinema

Son 10 Yılda En Çok Beğenilen 7 Yerli Film

Suna Simge Çakmak

Hepimizi ekranların başına kilitleyen ve asla bitmesini istemediğimiz filmler vardır… Kimimiz Fransız filmlerini, kimimiz Hollywood filmlerini, kimimiz ise kısa filmleri severiz. Fakat hepimizin aşina olduğu filmler vardır: Türk yapımı filmler! Sizin için, son yılların en beğenilen, izlenme oranları en yüksek olan Türk yapımı filmleri listeledik.

Keyifli seyirler!

Dağ 2 (2016) – IMDb: 9.2

dağ2

Yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar’ın yaptığı 2016 yapımı aksiyon, savaş ve dram filmi… 2012’de vizyona giren ve aylarca konuşulan Dağ filminin devam filmi olan yapım, 4 Kasım 2016 tarihinde gösterime girdi. Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş olan Oğuz ve Bekir‘in hikayesini konu alan filmde, karakterlerimiz; 6 yıl sonra yeniden bir görevde bir araya geliyorlar. Timin özel görevi ise Kuzey Irak’ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban‘ı kurtarmak… Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değil. Görev, çok daha zor.

Ayla (2017) – IMDb: 8.7

ayla

Can Ulkay‘ın yönetmenliğini yaptığı, Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Ali Atay, Murat Yıldırım ve Taner Birsel‘in oynadığı, Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı sinema filmi Ayla; gerçek bir hikaye. 1950 yılında Kuzey Kore’ye Türk tugayının gitmesiyle başlayan olay, Süleyman Astsubay’ın savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulmasıyla devam ediyor. Süleyman Astsubay, bulduğu 5 yaşındaki küçük kıza ay gibi yüzü olduğu için Ayla ismini veriyor ve 15 ay boyunca Ayla’nın bakımını üstleniyor. İş dönüşe geldiğinde, bu duygusal bağ; daha da karmaşık bir hal alıyor… Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman tekrar bir araya geliyorlar.

Kış Uykusu (2014) – IMDb: 8.2

Kış uykusu

Kış Uykusu, Nuri Bilge Ceylan tarafından yönetilmiş 2014 yapımı Türk filmi. Film, 2014 Cannes Film Festivali‘nde Altın Palmiye kazanmıştır. Film ayrıca aynı festivalde FIPRESCI ödülüne de layık görüldü. Filmin ilk gösterimi festival kapsamında 16 Mayıs 2014’te yapılmıştır. Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Nejat İşler ve Tamer Levent gibi isimlerin rol aldığı film izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) – IMDb: 7.9

Sen Aydınlatırsın Geceyi

Onur Ünlü‘nün senaryosunu yazdığı ve yönettiği 2013’te vizyona giren, kendine özgü kurgusu, anlatım tekniği ve siyah beyaz görüntüleriyle dikkat çeken, fantastik ve absürt ögelerle yüklü ilginç bir kara sinema örneği. Bu çok ödüllü film Manisa ilinin Akhisar ilçesinde çekildi. Cemal, Manisa’nın Akhisar kasabasında babasıyla yaşayan ve kendi berber dükkanlarında çalışan bir adam. Kendi halinde gibi görünen Cemal’in içine bir sıkıntı çöküyor, kendisi bile ne olduğunu bilemiyor… Öte yandan hemen hemen herkesin birbirini tanıdığı bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların olağanüstü güçleri var. Herkes her şeyi bilir ve normal hayatına devam ediyor.

İtirazım Var (2014) – IMDb: 7.9

İtirazım Var

Onur Ünlü‘nün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 2014 yapımı polisiye komedi türünde sinema filmi ve 10 filme ulaşmasını istediği Milli Cinayet Koleksiyonu‘nun üçüncü ayağı. Serkan Keskin, Hazal Kaya, Öner Erkan, Büşra Pekin ve Osman Sonant‘ın sahne aldığı film son yılların en beğenilen filmlerinden biri olmayı başardı. Selman Bulut, bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse bir camide görev yapan sıra dışı bir imam. Bir gün camiide namaz kıldırdığı sırada caminin içi silah sesleriyle yankılanıyor. İçeride bulunan kişilerden biri yere yığılır ve hayatını kaybediyor. Olay yerine gelen polis ilk delilleri topluyor ve araştırma süreci başlıyor…

Kelebeğin Rüyası (2013) – IMDb: 7.8

Kelebeğin Rüyası

Kelebeğin Rüyası, Yılmaz Erdoğan‘ın yazıp yönettiği 2013 yapımı dram filmi. Baş rollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’ın paylaştığı film, II. Dünya Savaşı döneminde Zonguldak’ta yaşayan genç şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu‘nun hayat hikayesini anlatıyor. Zonguldak’ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşıyorlar… Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa’da da çetin bir savaş yaşanıyor. Belediye başkanının kızı Suzan’ın Zonguldak’a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer’in şiire olan inancı daha da artıyor ve henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş oluyor. Fakat 1940’lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını gitgide tehdit ediyor…

Aile Arasında (2017) – IMDb: 7.8

Aile Arasında

21 yıllık ilişkileri aynı gün noktalanan nevrotik Fikret ile müzikhol vokalisti Solmaz komik bir tesadüfle tanışıyor ve Solmaz’ın kızı Zeynep, Adanalı sevgilisiyle evlenmeye karar verince her şeyden korkan Fikret, kendini bir anda hayatının rolünü oynarken buluyor! Gülse Birsel’in senaryosunu üstlendiği ilk sinema filmi olan Aile Arasında’nın yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan oturuyor. Filmin kadrosunda ise Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman, Gülse Birsel, Derya Karadaş, Şevket Çoruh, Deniz Hamzaoğlu, Su Kutlu, Devin Özgür Çınar, Ayta Sözeri, Ünal Yeter ve Arif Erkin yer alıyor. Muhteşem kadrosu, hız kesmeyen mizahıyla film, izleyiciye akıllardan çıkmayacak bir komedi vaat ediyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam