Kadıköy’de Bir Ses : Salman Tin

burcinturna

İlk olarak “Gözlerinde Bi’ Yer” teklisiyle dijital mecralarda sesini duyurdu.
“Bir Yol Bulunur Bir Son Bulunduysa” teklisiyle dinleyici kitlesini genişleten sanatçı, ardından gelen ilk EP’si “Ben Garsonken” ile yükselişini sürdürdü.

Bir bakışın vardı Masadan uzaklara Üstüne asvalt dökülmüş Tohumlar gibi toprakta. Kalbini unutmuştun Giderken o masada Arkandan koştular Sen saklandın bir yalana. Gözlerinde bi’yer, Hiç bir taksicinin bilmediği Hİç bir taksimetrenin de paha biçemediği. Gözlerinde bi’yer, Hiç bir haritanın göstermediği Hİç bir yol tabelasının da kestiremediği. Sen minicik öpünce Bir serçe öterdi göğsünde Gözlerinde bi’yer vardı Saklardın en derinde. Gözlerinde bi’yer, Hiç bir taksicinin bilmediği Hİç bir taksimetrenin de paha biçemediği. Gözlerinde bi’yer, Hiç bir haritanın göstermediği Hİç bir yol tabelasının da kestiremediği.

Kendini “şarkı yazan bir şair” olarak tanımlayan Salman Tin, şarkı yazma konusunda bu kadarla da sınırlı kalmıyor ve prodüktör BKE ile ‘Deephouse’ tarzında da şarkılar yayınlamaya devam ediyor.

Kumbaramda Hala Attığın o son bozukların Karıştı gitti bilemedim Gidenleri hiç sindiremedim Rüzgarla gitti Döktüğün o son saçların Rüzgardan da isteyemedim Gidenleri hiç sindiremedim Bayım Bayım Bayım Hayallerden mi konuşalım? Seversin de trenleri Elektrik yüklü hep telleri. Bayım bayım Bayım Şehirlerden mi konuşalım? Güzel yerlerde telleri Suçlu mu girenler içeri? Bin fotoğraf çektin Birini bile görmedim Sildi telefonun göremedim Gidenleri hiç sindiremedim Bayım Bayım Bayım Hayallerden mi konuşalım? Seversin de trenleri, Elektrik yüklü hep telleri. Bayım bayım Bayım Şehirlerden mi konuşalım? Güzel yerlerde telleri, Suçlu mu girenler içeri?

Bağımsız olarak yoluna devam eden sanatçı, tarz olarak birbirinden çok farklı sanatçıları kendine örnek alıyor. Bu isimlerden bazıları: Leonard Cohen, Bob Dylan, Aysel Gürel, Sezen Aksu, Mabel Matiz…

Birçok etkinlikte sahne alan sanatçı, yeni konserlerin de hazırlığında! bir ses , bir ses

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam