Üzülüyorum Öyleyse Varım: Üzüldüğünde Dinleyebileceğin Şarkılar

Onur Şafak Yücel

Bazen insan kendisini kötü hisseder. Üzülmekten başka bir şey gelmez elinden… İşte tam da bu anlarınızda dinleyebileceğiniz şarkılar, şimdi, Karma Türkiye’de. Öyleyse, hadi başlayalım!

Üzüntü insanın doğasında olan en net duygudur. Her insan belli dönemlerde üzüntü duyar, huzursuz hisseder, mutsuz veya değersiz hisseder. Bunların hepsi gelip geçici duygulardır. Bu duyguları kabul etmek yerine kabukları kırmak gerekir her zaman ama insan bazen yaşadığı duygulara uygun müzik arar. İşte tam da bu anlar için hazırladığımız listemiz sizlerle… ama çok üzülmek yok.

Cem Adrian – Ayten Alpman – Hani Bazen (2012)

2012 yılında Siyah Bir Veda Öpücüğü albümünün 4. Parçası olarak dinleyici karşısına çıktı. Diğer şarkıları kadar popüler olmadı ama dinleyeni hiç de az değildi. Ayrıca Ayten Alpman şarkının içine çok farklı bir hava kattı. Eğer üzgünken dinlenilecek şarkılar adlı bir liste yapıyorsanız olmazsa olmazınız bu parça olmalı.

Gaye Su Akyol – Gamzedeyim Deva Bulmam

Çok eski parçalardan biri olmasına rağmen, harika sesi ve yenilikçi yorumuyla parçayı çok başka bir noktaya taşıyan Akyol, şarkıyı gençlere sevdirmekte son derece etkili oldu. Ayrıca son dönemin en çok dinlenen parçalarından biri oldu. Eğer iste oluşturuyorsan bu parça olmazsa olmazın olmalı.

Cem Kısmet – Eylül Akşamı

Hepimiz Eylül Akşamını Behzat Ç. İzlerken dinledik ama dizi bitti Eylül akşamı bitmedi. Sanki hiç bitmeyen bir Eylül akşamıydı ve bu şarkıyı dinlerken her mevsimi ayrı yaşıyorduk. Üzgünken dinlenecek şarkılar listemizde kesinlikle olması gereken parçalardan.

Leyla The Band – Yokluğunda

Hayatımıza Leyla ile Mecnun dizisiyle muazzam bir giriş yapan bu ekip bir de üstüne Band grup kurarak kulaklarımızın pasını sildi. Söyledikleri her şarkı milyonlarca dinlendi ama onlar asıl tutkularından vazgeçmedi, ancak seslerinden de mahrum bırakmadılar… Öyleyse, dinleme vakti geldi.

Kendime Yalan Söyledim – Seksendört

Türk Rock dediğimizde aklımıza gelen ilk gruplardan biridir Seksendört grubu. Ancak Sayısız şarkılarının yanında üzgün olduğumuzda dinleyebileceğimiz iyi şarkılardan….

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam