dizisi yapılan kitaplar

Türkiye’de Dizisi Yapılan Kitaplar

Suna Simge Çakmak

Eleştiriye muhakkak açık, okuyanı ve izleyicisi çok olmasıyla beraber reytingi de yüksek olan, kitaplar sayesinde hayatımıza girmiş ve uyarlanmış dizilerin hangileri olduğunu hatırlıyor musunuz? İşte Türkiye’de dizisi yapılan kitaplar!

Aşk-ı  Memnu

Halid Ziya Uşaklıgil‘in realist – naturalist romanı… İlk olarak 1899-1900 yıllarında Servet-i Fünûn dergisinde tefrika edildikten sonra 1900’de kitap olarak yayımlandı.

4 Eylül 2008 yılında ilk bölümü yayınlanan 24 Haziran 2010’a kadar Kanal D kanalında devamlılığını sürdüren ve 2 sezon süren Türk romantik drama dizisi de bu güzide kitaptan uyarlama. Baş rollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Selçuk Yöntem paylaştı. Dizi, final bölümüyle Türk dizi tarihinin en yüksek izlenme oranına sahip dizi olarak tarihe geçti.

Aşkı Memnu

Yaprak Dökümü

Reşat Nuri Güntekin‘e ait ilk baskısı 1930 yılında yapılan toplumsal bir roman.

1988 yılında TRT 1 ekranlarında başlayan Yaprak Dökümü 13 Eylül 2005 tarihinde Kanal D de tekrar başlamış olup, 29 Aralık 2010 yılına kadar devam eden 5 sezon süren bir Türk drama dizisiydi. Baş rollerini Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen ve Deniz Çakır‘ın paylaştığı dizi her Çarşamba günü merakla beklediğimiz yeni bölümleri ile uzun bir süre hayatımızda idi.

Yaprak dökümü

Behzat Ç.

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Emrah Serbes‘in aynı isimli romanından esinlenerek hazırlanmış Türk polisiye televizyon dizisi. Adam Film yapımcılığında ilk bölümü 19 Eylül 2010 Pazar günü Star TV’de yayımlanmıştır. Başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’dur. 96 Bölüm izleyici ile buluşan dizi 17 Mayıs 2013 tarihinde final bölümünü yayınladı.

6 yıl aradan sonra tekrardan gündeme geldi. İlk bölümü 25 Temmuz Perşembe günü itibari ile dijital platformlardan yayınlanmaya başladı.

Behzat ç

Çalıkuşu

Reşat Nuri Güntekin tarafından ilk defa 1922’de tefrika edilmeye başlanıp 1923’te kitap olarak yayımlanan, 1937’de büyük değişikliklerle tefrika edilen romanı.

İlk bölümü 24 Eylül 2013 tarihinde izleyiciyle buluşan Kanal D de başlayan ve 30 bölüm süren bir Türk dizisi… 17 Mayıs 2014 tarihinde final bölümü yayınlanan dizi 1 yıl sürdü. Baş rollerini Fahriye Evcen ve Burak Özçivit‘in paylaştığı dizi her hafta merakla beklenirdi.

Çalıkuşu

Hanımın Çiftliği

Hanımın Çiftliği, Orhan Kemal‘in üç ciltlik romanı. Kitap, Vukuat Var, Hanımın Çiftliği ve Kaçak ciltlerinden oluşmakta. Romanın ilk cildi olan Vukuat Var, 20 günde yazıldı.

4 Eylül 2009 yılında hayata geçirilen dizi Kanal D ekranlarında yayınlandı. Baş rollerini Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal ve Caner Cindoruk‘un paylaştığı romantik , pembe dizi 17 Haziran 2011 tarihinde final bölümünü izleyicilerle buluşturdu.

Hanımın Çiftliği

Unutulmaz dizilerimizin birçoğu kitaplardan uyarlamaydı. Bakalım gelecek yıllarda hangi kitapları ekranlarda göreceğiz!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam