Yahya Azimoğlu

Yahya Azimoğlu: Geleceğin Piyanistinin Ödül Sevinci

Ayşe Aslıhan

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü öğrencisi on yaşındaki Yahya Azimoğlu, Gürcistan’da düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nda hem üçüncü oldu, hem de jüri özel ödülünü aldı.

Yahya Azimoğlu

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Temur Akhobadze Genç Piyanistler Uluslararası Piyano Yarışması sonuçlandı. ABD, Gürcistan, Litvanya, İsrail, Rusya ve Türkiye’den 30 genç piyanistin katıldığı yarışma 3 gün sürdü. Genç piyanistlerin dereceye girmek için büyük bir performans sergilediği yarışmada Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nden Marina Jincharadze‘nin öğrencisi Yahya Azimoğlu da 5 kişi ile birlikte finale kaldı.

Finalde Jean Sibelius’un Le Sapin adlı eseri ile Ernesto Lecuona’nın Mazurka En Glissando adlı eserlerini icra Yahya Azimoğlu, jüri üyeliğini Prof. V. Vitaite, Prof. Y. Didenko, Prof: R. Sheinfeld, Prof: M. Khvitia, N. Natsvlishvili, TS. Bichikashvili’nin yaptığı yarışma sonunda hem üçüncü oldu hem de jüri özel ödülünü aldı.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam