Müzik albümleri

Tüm Zamanların En Çok Satan Albümü Hangisi?

Suna Simge Çakmak

Müzik evrenseldir! Hepimizin bildiği gibi müzik hayatımızın her yerindedir… Her gün yepyeni albümler, tekliler, coverlar ile kimi zaman hüzünlenip kimi zaman mutlu oluruz. Tabii ki müzik de, birçok sanat gibi kendi içerisinde dallara ayrılır. Rock, pop, rap, klasik gibi birden çok türde eser vardır… Hepimiz ruhumuza iyi gelecek şarkıları özenle seçeriz ve günün her saati hayatlarımıza misafir ederiz. Sanatçılar o harika eserlerini büyütelim diye bizlere ve beğenimize sunarlar. Geçmişten günümüze kadar süregelen müzik, adeta bir ihtiyaçtır… Radyolar, kasetler, plaklar, CDler de bu yolculukta eşlik ederler bizlere. Çeşitli enstrümanların da eşlik ettiği şarkıları dinlemeye doymadığımız zamanlar da olur elbette… Sanatçıların çok büyük emeklerle hazırladığı, büyüttüğü eserlerini bir arada toplayıp sundukları o tarifsiz albümler olur!

Sizce, geçmişten bugüne yapılan milyonlarca albüm içerisinde dünyada en çok beğenilen albüm hangisidir? Aslında her birimiz birbirinden farklı şeyler söyleriz. Fakat, istatistiksel olarak tek bir isim var!

Sizleri de daha fazla merakta bırakmadan, hem o albümü hem de içerisindeki şarkıları söyleyelim hemen…

Michael Jackson – Thriller Albümü!

Hepimizin en az bir kez dinlediği, sansasyonel olayları ve müzikal yeteneğiyle beraber özel dansıyla tanınan Michael Jackson, en çok dinlenen albümün sahibi! “Popun Kralı” olarak bilinen Jackson; ihtişamlı gösterileri, sesi ve müziği ile birçoğumuzun hayatının belli dönemlerinde listelerimizde oldu… Müziğe başladığı günden yaşamının son bulduğu tarihe kadar çıkarmış olduğu 17 albümü ile dinleyen ve hayran kitlesi tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.

Peki o albümün içerisinde hangi şarkılar vardı?

Wanna Be Startin’ Somethin

Baby Be Mine

The Girl Is Mine (ft Paul McCartney)

Thriller

Beat It

Billie Jean

Human Nature

https://www.youtube.com/watch?v=ujDSiL600nc

P.Y.T. (Pretty Young Thing)

The Lady In My Life

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam