kitap

Dünyada Bugüne Dek En Çok Satılan 5 Kitap

Suna Simge Çakmak

Kapaklarına göre yargıladığımız, bazen elimize alıp okumadan rafa kaldırdığımız ama aslında insanlardan daha yakın ve daha iyi dost olan kitaplarımız… Halbuki kitap dediğimiz kavram, insanlar gibi değildir. Bir kere gitmezler. Üzmezler, kırılmazlar da… Aksine bizlere en çok hayatımızdaki kararları sorgulatır, birçok açıdan zenginlik kazandırır, bazen karakterimize yön ve şekil verirler. Yarattığımız her fırsatta da okumaya devam edersek bizlere birçok şey katarlar.

Geçtiğimiz yıl açıklanan veriler bizi ve elbette ki yazarları oldukça sevindirmişti… Türkiye’de kitap okuma oranının 11 yılda %30 ‘dan %42’ye yükseldiği açıklanmıştı.

Birçok ülkede her geçen yıl okuma oranı artarken, okunacak kitap sayısı ve çeşidi de çoğalıyor… Belli başlı kitaplar var ki; mutlaka bir tanesi kitaplığımızda bulunuyor!

Dünyada en çok okunan ilk 5 kitabı, sizler için listeledik.

5- Kızıl Köşkün Rüyası

Beşinci ve listemizin son sırasında ise Çince bir destan yer alıyor! Cao Xueqin yazarlığında Kızıl Köşkün Rüyası, dünyada en çok satılan 5. kitap.

4- Hobbit

Dördüncü sırayı da yine J. R. R. Tolkien‘in bir diğer romanı olan Hobbit alıyor 140.6 Milyon ile.

3- Küçük Prens

Üçüncü sırada 140 milyon satışı ile hepimizin okuyup hayatı bir çocuğun ütopyasından öğrendiği Antoine de Saint-Exupéry yazarlığında Küçük Prens var.

2- Yüzüklerin Efendisi

İkinci sırada ise J. R. R. Tolkien‘in kaleme aldığı ve bir seri olan, aynı zamanda beyaz perdeye de uyarlanmış Yüzüklerin Efendisi isimli romanı 150 milyon satılma ile karşımızda.

1- İki Şehrin Hikayesi

En çok satılan kitap, Charles Dickens‘in İki Şehrin Hikayesi isimli romanı… 200 milyon satılan kitap Fransız Devrimi esnasında ve öncesinde Paris ve Londra’da geçen bir olayı anlatmakta…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam