gezici festival

Gezici Festival 24. Kez Yollara Çıkıyor!

gamzeerinc
Gezici Festival 30 Kasım’da Başlıyor

Ankara Sinema Derneği’nin düzenlediği Gezici Festival bu yıl 30 Kasım’da 24. kez yollara çıkıyor. İlk durak olarak Ankara’da başlayacak olan ve 7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’yu ziyaret edecek. Dünya Sineması’nın en iyi örnekleriyle buluşacağımız festivalin bu yıl ki tanıtım filmine bir göz atalım önce:

Festival’de Neler Olacak?

Ödüllü yapımların yanı sıra festivalde yılın öne çıkan yerli filmlerine de yer verilecek. Festival programında filmlerin yanı sıra atölyeler ve söyleşi etkinlikleri de yer alacak. Film ekiplerinin katılımıyla gerçekleşecek Gezici Festival’de her yıl olduğu gibi kısa film ve çocuk filmleri de ücretsiz olarak organize ediliyor. “Şüphe” (Beoning), “Soğuk Savaş” (Zimna Wojna), “Kız” (Girl) ve “Donbass” , Çocuk Filmleri Bölümü’nde bu yıl Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan filmler yer alıyor.  Jonathan Rosenbaum ve Ehsan Khoshbakht’in “Yalanlar Çağı”, mültecilerle ilgili yapımların yer alacağı”Sığınma(sız)”, ise festivaldeki bölümlerden bazıları.  Ayrıca festivalde ilk kez Türkiye Sineması’nın genç kuşağından sürpriz bir isminn kısa filmini de yer verilecek.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam