Komik-i Şehir Naşit Bey

Komik-i Şehir Naşit Bey

Ayşe Aslıhan

Komik-i Şehir Naşit BeyTürk tiyatrosunun önemli adlarından Naşit Özcan‘ın yaşamından kesitler sunan Komik-i Şehir Naşit Bey, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl ortalarına kadar olan süreçte tiyatromuzun, özellikle de Tuluat Tiyatrosu‘nun sıkıntılı dönemlerini, Naşit ve Tiyatrosu’nun yaşadıkları üzerinden aktarıyor.

20. yüzyıl gerçeğinde sinemanın giderek güçlenmesi ve yayılması, Şehir Tiyatroları‘nın İstanbul tiyatro yaşamındaki yeri, yaklaşan 2. Dünya Savaşı’nın ülkeye ve sanata yansıyan zorlukları, Tuluat Tiyatrosu’nun yeni yol ayrımlarına girişi, Naşit’in tanıdığı, tanıştığı tiyatromuzun önemli adları, Naşit’in ailesiyle ilişkisi oyunun konusu ve kurgusunda kendine yer buluyor.

Yakın dönem Türk tiyatrosuna müzikli anlatımıyla, anılarla harmanlanan bir gözle bakan oyun, bizleri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Bu renkli oyun, 22-23-24 Kasım tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Yazan: Gökhan Eraslan
Yöneten: Ali Yaylı
Oyuncular: Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Deran Özgen, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Rıdvan Çelebi, Semah Tuğsel, Sinan Bengier, Şeyda Arslan
Dramaturg: Hilmi Zafer Şahin
Müzik: Emrah Can Yaylı
Koreograf: Özge Midilli





Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam