Doğa Sesleri

Ruhun Gıdası Doğada Gizli

Ayşe Aslıhan

Ruhun gıdası doğada gizli… Neden mi? Anlatalım.

Gün içinde yorulduğunu hissetmeyen var mı aramızda? Yoğun iş temposu, trafik, gürültü, stres, kalabalık, bir yere yetişme çabası ya da bir işi bitirme gayreti hatta fazla iletişim bile insanı yoran maddeler arasında sıralanabilir.

Bunun gibi birçok etken, yorgunluk belirtilerini insan ruh ve bedeninde biriktirir. Bu yorgunluğu gidermenin yolları spor, uyku ve düzenli beslenme olarak bilinir. Peki ya zihin? Onu nasıl dinlendireceğiz? Meditasyon, psikolog terapilerine gitmek, hobi edinmek vb. maddeler etkili yöntemler olabilir.

Ancak size çok daha kolay bir yöntem önerimiz var… Müzik!

Doğa Sesleri

Herkesin bir tarzı vardır ve bu tarz kişilerin dinlediği müzik türlerine de yansır. Tempolu bir şarkı dinlediğiniz zamanlarda nasıl hissettiğinizi hayal edin… Ya da depresif ve üzüntülü bir şarkıda. Sesin, ruh haliniz üzerindeki etkisi tartışılamaz. Farklı titreşimlerdeki sesler size farklı duygular yaşatır. Tempolu bir müzik modunuzu ve enerjinizi yükseltirken, dinlendirici bir müzik sizi sakinleştirir ve negatif enerjiden arındırır.

Sesin, beyin dalgalarını, nabzı ve solunum hızını etkileme gücü vardır. Biz ise size bu içerikte farklı bir tür önereceğiz. Doğa sesleri!

Doğa Sesleri

DOĞA İLE BESLEN

Doğanın iyileştirme gücü sadece temiz havayla sınırlı değildir. Kuş, deniz, rüzgar, yağmur, su hatta orman ve ateş sesi, stres ve gerginlikten anında arınma sağlayabilir. Bu seslere ulaşmak gelişen teknoloji ile artık çok kolay ve ücretsiz. Mobil uygulamaları bile mevcut. Yaşam kalitesi, mutluluk, sağlık ve huzur gibi ifadeler her insan için gittikçe artan bir önem kazanıyor. Yüksek tempo, doğal olarak stresi ve buna bağlı birtakım rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Doğa SesleriDoğanın sakinleştirici ve iyileştirici özelliği çok eski çağlarda da biliniyor ve kullanılıyordu. Ancak teknolojideki ve modern tıptaki gelişmeler ile birlikte doğanın tıp dünyasındaki önemi de azaldı. Son 20 yıldır ise doğanın ve özel olarak tasarlanmış terapi bahçelerinin insan sağlığındaki iyileştirici rolü gündeme gelmeye başladı. Hatta bununla ilgili oluşturulan ve mimarisi de ona uygun olan merkezler bile yapıldı.

SAĞLIK VE DOĞA ARASINDAKİ BAĞLANTI; TERAPİ BAHÇELERİ

Terapi bahçelerinin tedaviye yardımcı olduğu konusundaki ilk ciddi araştırma psikolog Roger Ulrich’e ait. Araştırmanın sonuçlarına göre bahçede ve doğada zaman geçirmek çoğu zaman ameliyatların, enfeksiyonların ve diğer bazı rahatsızlıkların iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Bu tip merkezlere gidecek zaman ve paraya sahip olmayanlar için uzmanların önerisi ise, gün içinde beyne mümkün olduğu kadar doğa sesi göndermek.

Melodinin icadı da doğadaki seslerle mümkün olmadı mı?

https://youtu.be/3Jto8R-UwjU

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam