Altın Ayı

17 Film Altın Ayı İçin Yarışacak

Ayşe Aslıhan

Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak 69. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde, 17 film Altın Ayı ödülü için yarışacak.

Festivalde bu yıl 74 ülkeden yaklaşık 400 film gösterilecek. Yarışma bölümünde yer alan 23 filmin 17’si Altın Ayı ödülü için yarışacak.

Türk yönetmen Emin Alper’in Kız Kardeşler filminin yanı sıra, Türk asıllı yönetmen Fatih Akın‘ın Altın Eldiven (Der goldene Handschuh) filmi de büyük ödül Altın Ayı‘nın adayları arasında gösterildi.

Kız Kardeşler ve Altın Eldiven filmlerinin dünya prömiyerleri Berlinale kapsamında yapılacak.

Açılış Danimarka’dan

Berlinale‘nin açılışını 7 Şubat’ta Danimarkalı yönetmen Lone Scherfig‘e ait The Kindness of Strangers adlı film yapacak.

Burak Çevik’in Aidiyet Filmi Forum Bölümünde

Forum bölümünde Türk yönetmen Burak Çevik‘in Aidiyet filmi de gösterilecek. Perspektive Deutsches Kino bölümünde ise Mehmet Akif Büyükatalay‘ın Oray filmi yer alıyor. Söz konusu iki filmin ilk gösterimleri de festivalde yapılacak.

Altın Ayı

Christian Bale, Bill Nighy ve Tilda Swinton gibi çok sayıda ünlü ismin katılacağı festivalde ödüller 16 Şubat’ta sahiplerini bulacak.

Jüride Önemli İsimler Var

Başkanlığını Fransız oyuncu Juliette Binoche‘un üstlendiği juride, Sting‘in oyuhcu eşi Trudie Styler, Şilili yönetmen Sebastian Lelio, ABD’li eleştirmen Justin Chang, Alman oyuncu Sandra Hüller ve ABD’li müze küratörü Rajendra Roy yer alıyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam