Eda Baba ve Gökhan Türkmen

#COVID19: Ev Konserleri Son Hızı İle Devam Ediyor

Suna Simge Çakmak

“Evde Çal” sloganı ile sanatçılar, birçok ismin evine konuk oluyor! Ev konserleri, #COVID19 sebebiyle son hızıyla devam ediyor.

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi.Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı.

Henüz kesin bir tedavi bulunamamasıyla tehlikeli bir salgına dönüşen #COVID19 ‘un dünyaya hızla yayılışıyla beraber, hastalık bulunan ülkelerde yaşam düzeni tamamen değişti. Öncelik ise insanların günlük alışkanlıkları oldu… Çünkü geçirdiğimiz bu 3 ay boyunca dünyadaki örneklerinden de öğrendiğimiz üzere; daha az sosyalleşme, daha az temas ve daha fazla evde vakit geçirme ile erken tedbir almamış ülkelere göre yayılımı yavaşlatarak bu salgının bir felakete dönüşmesini önleyebiliyoruz.

Bu önlem aşamasında, online ve dijital etkinliklerin hepsi bir bir ortaya çıkmaya başladı. Oldukça sevilen bir etkinlik çeşidi de online konserler oldu!

Eda Baba ve #EvdeÇal

Canlı yayında şarkı söyleyen sanatçıların #EvdeKal çağrısı, #EvdeÇal olarak şekillendi… Bu doğrultuda, 3 Nisan’da Rock müziğin yükselen ve dinleyicilerin sevilen ismi The Ringo Jets ilk canlı konserini yaptı.

8 Nisan tarihinde son zamanların covercısı olarak bilinen genç müzisyen Eda Baba, 10 Nisan’da ise Gülinler mikrofon başında olacak. Her performans yayınlandığı tarihte akşam saat 21.30’da ev konserleri ile bizlerle olacak.

#EvdeÇal canlı konserler serisinin son konuğu Gökhan Türkmen idi. Türkçe Pop müziğin en çok dinlenen ve sevilen isimlerinden biri olan Türkmen, “Evdeyim. Evde vazgeçemediğim üç eşyamı sıralamam gerekirse; piyano ile gitarım. Ve koşu bandım!” dedi.

Gökhan Türkmen: “Müzik üretirken sanatın her dalından ilham alıyorum!”

Türkmen, “Müzisyen olmaya karar verdiğim ilk an kendi şarkımı yaptım an oldu” dedi ve ekledi; “Müzik üretirken sanatın her dalından ilham alıyorum!” Binlerce dinleyicinin katılımıyla gerçekleşen canlı yayında müzisyen, ‘Yoluna Taş Koydum’, ‘Sen İstanbulsun’, ‘Çatı Katı’ ve ‘Yan Sen’ isimli şarkılarını sevenleri için seslendirdi.

#EvdeÇal için dinleyenler, gelecek konserleri heyecanla bekliyor!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam