üniversite hayatı

Üniversite Hayatını Anlatan 7 Film

Aygün Akdağ

Sınav ne kadar zor olursa olsun, sizden kıymetli değil! Üstelik, asıl maraton sonrasında başlıyor… Bu sene, olmazsa da seneye; tercihler yapılacak, üniversiteye gidilecek, yeni insanlar ve bambaşka imkanlarla tanışılacak… Tabii bunun herkesten fazla meraklıları da var. Film sektörü de bunu çok iyi biliyor! Üniversite hayatlarından bahseden filmlere gelin hep birlikte bakalım.

Sosyal Ağ 

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in ve Facebook’un hikayesi. Film bir Ekim gecesi Mark Zuckerberg’in sarhoşken Harvard Üniversitesi’nin sistemine sızmasıyla başlıyor. Bu durum üniversitenin ilgisini çekiyor ve Facebook’un kurulması için gerekli ortamı hazırlıyor. Bu süreçte yaşananlar, entrikalar, kırılan kapler, dolandırılan arkadaşlar ve en önemlisi Facebook’un arka yüzünü keşfetmek istiyorsanız mutlaka bu filmi izlemelisiniz.

Can Dostum

Ana karakterimiz Will Hunting, MIT’de temizlik görevlisi olarak çalışmakta… İşin ilginç yanı ise Will’in oldukça yüksek bir IQ seviyesine sahip olması. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi imkansıza yakın olan bu problemi rahatça tahtaya yazar ve sınıftan çıkar. Bu matematik profesörünün dikkatini çeker ve bu, hayatlarının kesişmesi için bir başlangıç olur.

Bu Nasıl Sarışın?

Oldukça güzel bir kadın olan Elle Woods, sevgilisi Warner Huthington tarafından “fazla sarışın” olduğu gerekçesiyle terk edilir. Warner Huthington eğitimine Harvard’da hukuk okuyarak devam edecektir. Hırslanan Elle de bu bölüme girmek için çabalamaya başlar.

Mükemmel Saha

Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan Becca Barden, okulun kadın acapella grubu olan Bellas’a katılır. bu grup okulun erkek acapella grubuyla rekabete girer. Bolca müzik dinleyeceğiniz ve üniversite hayatına doyacağınız bu filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Mona Lisa Gülüşü

Genç ve idealist sanat tarihi hocası Katherine Watson, kız koleji Wellesley’e adım attığında, buradan mezun olan öğrenciler için başarının ne kadar iyi bir evlilik yaptıklarıyla ölçüldüğünden habersizdir. Onlara farklı hayatlar olabileceğini gösterirken, okul yönetimiyle karşı karşıya kalır.

Çılgınlar Okulu

Dekan Wormer, Faber Kolej’inin adı kötüye çıkmış öğrenci kulübünü okuldan attırmak için tamamı beyazlardan ve zengin çocuklarından oluşan, kendisinin de desteklediği diğer öğrenci kulübünden yardım istemeye karar verir ve ortalık karışır. Bu film Amerikan üniversite komedilerini başlatan bir yapım olarak da görülüyor.

BONUS: Sınav

Üniversite sınavına hazırlanan binlerce öğrenciden birkaçı olan Gamze, Uluç, Kaan, Mert ve Sinan isimli beş genç ailelerini ve çevrelerini başarısızlığa uğratacakları korkusuyla bir çıkış yolu aramaları sonucunda; notlarını normal yollardan yükseltemeyeceğini anlayan gençler lise başarı puanlarını yükseltmek için sınav sorularını çalmaya karar verirler… Hayattan alabileceğiniz dersleri derleyen filmi sınavdan önce muhakkak izlemelisiniz.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam