Sertab Erener

Sertab Erener’den 30 Şarkıdan Oluşan Yeni Albüm!

Ayşe Aslıhan

Sanat hayatının 30. yılına yaklaşan Sertab Erener, klasikleşmiş 30 şarkısının tamamen yeni düzenlemelerinden oluşacak olan yeni albümü Her Dem Yeşil‘i duyurdu.

Dinleyicilerinden gelen isteklere göre kariyerindeki unutulmaz eserlere yeni bir soluk getirecek olan Sertab Erener, yeni albümünü duyurdu. Güçlü sesi ve özel şarkılarıyla herkesin bildiği başarılı sanatçı ilk olarak, kendisinin de ilk göz ağrısı olarak gördüğü ‘Sakin Ol‘ şarkısı için mikrofon başına geçti.

İlk göz ağrısı’ deyimi, bir sanatçının, onun ilk işinin yapım sürecindeki varoluşsal sancılarını ne güzel anlatıyor değil mi?
Kendini anlamlandırmak, tanımlamak, sesini bulmak ne kadar zormuş meğer. İyileşmeyen kolitime rağmen başlamıştı albüm kayıtları. Konservatuvarda öğrenciydim, kendi grubumun solistiydim, reklam müziklerinin sesiydim ve Sezen ile beraber onun vokalisti olarak sahneye çıkıyordum.

Ailenin alkışlanan şarkıcısı, vokalisti, öğrencisi olarak öyle bir yük yüklemiştim ki omuzlarıma, albümün sonunu getiremeden hastanelik oldum bir kere daha.
Şimdi geriye dönüp baktığımda ilk albümümün adının ‘Sakin Ol’ olması bayağı ironikmiş aslında.

Beni dinleyecek olanlara sesimi ispat etmem, ailemin gurur duyacağı bir albüm yapmam, öğretmenlerime şarkıcılığımı beğendirebilmem ve başarılı olmam… Bunların hepsi beni hiç de sakin biri yapmıyordu o zamanlarda.  
Bugün ilk albüme ait arşiv görüntülerini tekrar seyrettiğimde kendime, o kız çocuğuna bakıyorum ve teşekkür ediyorum beni ben yapan herkese ve her şeye…”

Sertab Erener, “Her Dem Yeşil” albümünü ise şu şekilde açıklıyor:

“Tanıştığımız ilk günden bugüne,
30 yıl boyunca birikmiş onca şarkıdan
‘Her dem yeşil’ kalır dediğiniz
30 şarkıyı bir araya getiren albüm…
Umarım ‘Her Dem Yeşil’ albümü şarkıları, bizi birbirimize bağlayan en güzel anılarımızı tazeleyecek ve onlara yenilerini ekleyecek…”

Yine 2021’in başında canlı kayıtlardan oluşan “Ah Şişede Lâl (Canlı ’94)” albümüyle de sevilen albüme yeniden bağlanmamızı sağlamıştı.

Konsept seven, her sene kendini yenileyen, tazelenmiş hâliyle müziğini sunan Sertab’ın, 30 şarkılık “yenilenmiş” albümünü sanat hayatının 30. yıl dönümünde yayımlaması öngörülüyor.

Albümden duyacağımız ilk şarkı “Sakin Ol” ise 28 Mayıs’ta yayımlanacak!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam