2021 Etkinlik Temmuz

Temmuz Ayı Konser ve Etkinlik Takviminde Neler Var?

Ayşe Aslıhan

Koronavirüs sebebiyle 1 yılı aşkın süredir kalabalık bir ortam oluşabilecek hiçbir yerde bulunamadık. Önlemlerle beraber zaman zaman rahatladık, kimi zaman evden dışarı çıkamadık. Çalışma hayatı bir yandan devam ederken, sosyalleşmek adına bir etkinlikte yer alamadık. Şimdi; hızlı aşılanma ile beraber, tedbirleri elden bırakmadan, kapandığımız gibi hızla #açılıyoruz! Özlediğimiz eğlencelere geri dönme vakti geldi! Aylardan beri ilk defa online olmayan, kanlı canlı, mutluluğumuzu kalabalıklarla paylaşabileceğimiz tiyatrolar, sergiler, film gösterimleri, sinemalar ve pek tabii konserler; bir an önce, koşarak gitmek istediğimiz yerler haline geldi! Temmuz ayı itibariyle aylar sonra yeniden yer alacağımız etkinlikleri sizin için listeledik. Biletler tükense bile, enerjimiz tükenmesin. En güzel günleri, dikkatle ve eğlenceyle, birlikte geri alacağız!

Dikkat: Bu liste yalnızca İstanbul’daki etkinlikleri sıralamaktadır.

1 Temmuz Perşembe – Pinhani – Dorock XL Kadıköy / 21:00

Pinhani, uzun bir aradan sonra, açılmanın ilk gününde; özlenen Kadıköy geceleri atmosferinde bir konserle dönüyor. Kapı açılış saati 20:00, biletler ise burada.

1 Temmuz Perşembe – Film Gösterimi – Summer Of Soul – Kadıköy Sineması – 18:00

İstanbul Film Festivali kapsamında kapılarını yenilenmiş yüzüyle yeniden açan Kadıköy Sineması, Summer Of Soul ile maceraya başlıyor. Film, Sundance Büyük Jüri Ödülü’ne sahip bir belgesel. 1969’da, büyük Woodstock ile aynı yıl yapılmış, kayıtları 50 yıl bir depoda gizli kalmış, sonraları “Siyahi Woodstock” olarak anılan bir müzik festivaline ışık tutuyor. Buraya tıklayarak bilet alabilirsiniz.

2 Temmuz Cuma – Tiyatro – Bir Garip Orhan Veli – Cennet Bahçesi Burgazada – 20:30

Reha Özcan’ın harika oyunculuğu, Orhan Veli’nin şiirleri, hayatı ve Murathan Mungan’ın metinleri aynı sahnede buluşuyor. Yönetmen koltuğunda ise Murat Sarı ve Ayşegül Hardeyn var. Böyle güzel bir ada akşamını kaçırmam derseniz buradan bilet satın alabilirsiniz.

2 Temmuz Cuma – Büyük Ev Ablukada Akustik – Zorlu PSM – 17:30

Güzel bir Temmuz akşam üzeri, “güneş yerinde, her şey yolunda” demek isteyenler için Büyük Ev Ablukada aylar sonra sahnede! Etkinlik biletleri hemen burada.

4 Temmuz Pazar – Burgazada Retro Fest – Cennet Bahçesi Burgazada – 15:30

Retro Fest, vintage ürünlerin satıldığı standların kurulduğu, eskinin sokak oyunlarının yer aldığı, 70’lerden başlayıp 2000’lere ulaşan Retrobüs şarkılarına bağıra çağıra eşlik edebileceğiniz zaman yolculuğu kıvamında bir etkinlik. Biletler ise Biletix’te.

4 Temmuz Pazar – Film Gösterimi – Supernova – Atlas 1948 Sineması – 18:00

Supernova, İstanbul Film Festivali’nin Genç Ustalar bölümünden. Yönetmen Harry Macqueen, baş rollerde ise Colin Firth, Stanley Tucci var. 20 yıllık iki aşığın zorlu bir hastalıkla mücadelesini ve birbirleriyle ve sevdikleriyle daha fazla zaman geçirme çabasını konu alan filmin ilk gösterimi için bu linkten biletlere ulaşabilirsiniz.

5 Temmuz Pazartesi – Yüzyüzeyken Konuşuruz İstanbul Kavuştayı – Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu – 21:00

Yüzyüzeyken Konuşuruz, İBB Kültür AŞ’nin yeni etkinlik serisi İstanbul Kavuştayı kapsamında, 5 Temmuz Pazartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Biletler ise şurada.

7 Temmuz Çarşamba – Cem Adrian – Dorock XL Kadıköy – 21:00

Özlediğimiz ve çok sevdiğimiz şarkıları ve yorumuyla Cem Adrian, bir Kadıköy konseri ile huzurlarınızda! Numarasız oturma düzeni sebebiyle kapı açılış saati 20:00 olan mekana erken gelmeniz, oldukça faydalı olacaktır. Biletler için buraya bakabilirsiniz.

7 Temmuz Çarşamba – Tiyatro / Bir Delinin Hatıra Defteri – KüçükÇiftlik Park – 21:00

Küçük bir devlet memurunun yaşadığı sıradan hayat, bu hayata dahil olan bir aşk ve yavaş yavaş deliliğe doğru gidişini ve en sonunda da kendini İspanya Kralı ilan edip bir akıl hastanesine yatırılışını anlatan Bir Delinin Hatıra Defteri yeniden sahnede! Erdal Beşikçioğlu yıllardır ayakta alkışlanan bir performans sergiliyor. Bilet satın almak için koşun!

7 Temmuz Çarşamba – Doğu Demirkol Stand Up Gösterisi – BKM Mutfak Çarşı – 21:00

Stand up gösterisini kapalı gişe oynayan Ahlat Ağacı, Ölümlü Dünya, Bayi Toplantısı filmlerindeki başarılı performansının ardından, ‘Doğu’ dizisinin ilk sezonunun çekimlerini tamamlayan komedyen sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Stand up gösterisinde doyasıya gülmek için biletler Biletix’te.

8 Temmuz Perşembe – Tiyatro – Amadeus – Zorlu PSM – 19:30

Başrollerini Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz’ın paylaştığı Amadeus, sahnelenmeye başladığı ilk günlerden beri kapalı gişe oynuyor. Oyun, bir sürü ödüle layık görüldü. Kalabalık bir sahne önü ve arkası kadrosu ve büyük bir orkestra ile hem göze hem de kulağa hitap eden oyunun yönetmeni ise Işıl Kasapoğlu.

8 Temmuz Perşembe – İkiye On Kala – Dorock XL Kadıköy – 21:00

Seni bana ayırdım, bütün İstanbul biliyo‘” diye bağırmayan bizden değildir! İkiye On Kala konseri, Dorock XL Kadıköy’de sizleri bekliyor. Bilet için şöyle buyurun.

9 Temmuz Cuma – Tiyatro – Ben Anadolu – Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro – 21:00

Şimdiye kadar oynadığı sahnelerde şevkle alkış toplayan bu tek kişilik oyunda Ayça Bingöl, kimi zaman bir uygarlığın kurulmasında kimi zaman da yıkılmasında rol oynayan, uzak geçmişten günümüze kadar birçok kadının hayatını, duygularını, hatalarını sahneye taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise Görkem Yeltan var. Haftayı açık havada güzel bir etkinlikle kapatmak isteyenlere şuraya bilet linkini bırakıyoruz.

10 Temmuz Cumartesi – Parkta Rock: Duman – KüçükÇiftlik Park – 21:00

Uzunca bir süre eve kapanmanın ardından konserlere en coşkulu kısmından katılmak isteyenlere tek çare: Duman! Parkta Rock projesi kapsamında gerçekleştirilecek konserin biletleri burada.

11 Temmuz Pazar – Film Gösterimi – Sardunya – Uniq Açıkhava – 21:00

Sardunya (2020)

19 yaşındaki Defne’nin, babasının hastalanması üzerine kendisini birden bire sorunlu aile ilişkilerinin içinde bulmasını konu edinen Sardunya, Urla’da geçiyor. Adalet, vicdan ve özgürlük temaları arasında gezinen film ilginizi çektiyse bilet satın almak için buraya buyurun.

13 Temmuz Salı – Yok Öyle Kararlı Şeyler & Can Oflaz & Bağzıları – Küçükçiftlik Park – 16:00

Şehrin eğlence merkezi KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe güneşin ruhumuzu ısıtmasıyla birlikte bize tekrar merhaba diyor! Farklı müzik türlerinden yerli sanatçıların performanslarıyla şehirde küçük bir mola vermek isteyen İstanbullular 13 Temmuz Salı akşamı Yok Öyle Kararlı Şeyler, Can Oflaz ve Bağzıları’nın sahne alacağı konserde buluşacak. Normal kapasitesi 2000 kişilik olan ancak pandemi sebebiyle sınırlı kapasitede 500 kişi ağırlayacak olan KüçükÇiftlik Bahçe’deki konseri kaçırmamak için biletinizi hemen alın.

13 Temmuz Salı – Film Gösterimi – Sen Ben Lenin – Uniq Açıkhava – 21:00

Bir sahil kasabasının kıyısına günün birinde dalgalarla bir Lenin heykeli gelir. Belediye de ilgi çeker diye heykeli meydana diker. Rusya’dan bir heyetin katılımıyla yapılacak olan açılıştan hemen önce heykel çalınır. Bunun üzerine iki komiser heykeli bulmak için görevlendirilir ve sadece 12 saatleri vardır. Konu sizin de ilginizi çektiyse biletler burada

14 Temmuz Çarşamba – Mesut Süre ile İlişki Testi – Duru Kadıköy Ana Sahne – 21:00

“Mesut Süre İle İlişki Testi” çiftlerin tanışma hikayelerinden kıskançlıklarına, eski sevgililerinden arkadaşlarıyla ve aileleriyle bir çift olarak kurdukları ilişkiye kadar pek çok şeyi, Mesut Süre’nin yer yer keskin ama her daim eğlenceli ve neşeli moderatörlüğü eşliğinde paylaştıkları bir talk show formatı. Takipçisi olan ve eğleneceğine inanan herkesi sahneye davet ediyoruz!

14 Temmuz Çarşamba – Tiyatro – Şahdamarım – KüçükÇiftlik Park – 21:00

KüçükÇiftlik Park Bahçe Tiyatrosu kapsamında Genco Erkal’ın hem yazıp yönettiği hem de sahnede hayat verdiği Şahdamarım, Ahmed Arif’in şiir ve mektuplarından hayat buluyor. Bu müzikli gösteriye aynı zamanda ozanın şiirlerinden bestelenen şarkılar da eşlik edecek.

17 Temmuz – Cihan Mürtezaoğlu – Cennet Bahçesi Burgazada – 20:00

Birçok kişiye verdiği besteler haricinde kendi sesinden bildiğimiz şarkılarıyla da ruhumuzu alıp başka yerlere götürebilen bir isim: Cihan Mürtezaoğlu. Burgazada’da bir cumartesi gecesi atmosferine oldukça yakışacak bu etkinlikte siz de kalabalıkla birlikte gönlünüzce şarkı söylemek isterseniz bu linkten etkinlik biletlerine ve detaylara ulaşabilirsiniz.

18 Temmuz Pazar – Tiyatro – Piraye – Cennet Bahçesi Burgazada – 20:30

Nazım Hikmet’in büyük aşkı Piraye Hanım’a hapishanede geçirdiği 17 yıl boyunca yazdığı yüzlerce mektupta anlattığı aşkı, hasreti, kavgası adeta günümüzde tekrar canlanıp ada atmosferinde sahneye taşınıyor. Murat Çidamlı bu mektupları hem sahneye uyarlamış hem de sahne üzerinde onlara can vermiş. Nazım Hikmet’in iç dünyasına duygusal bir yolculuk için bu geceyi kaçırmayın.

19 Temmuz Pazartesi – İstanbul Kavuştayı Dolu Kadehi Ters Tut – Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu – 21:00

Dolu Kadehi Ters Tut, İBB iştiraklerinden Kültür AŞ’nin etkinlik serisi İstanbul Kavuştayı kapsamında, 19 Temmuz Pazartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Biletlere ulaşmak için sizi şöyle alalım.

20 Temmuz Salı – OzBi – Dorock XL Kadıköy – 21:00

Son yılların en popüler, en aykırı ve en güzel şarkılarını yazıp söyleyen OzBi, 20 Temmuz’da Dorock XL Kadıköy sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor! Biletler burada.

21 Temmuz Çarşamba – Ayçin Asan – Mask Beach – 21:00

İlk olarak YouTube’da paylaştığı kişisel performans videolarıyla fenomen haline gelerek farklı türlerden unutulmayan şarkıları “Evet Ne Söylüyoduk” projesiyle sahneye taşıyan Ayçin Asan, son yıllarda performans mekanlarının en çok aranan ismi oldu. Asan, geniş repertuarı ve güçlü sahne performansı ile müzik severlerle buluşmaya devam ediyor. 

24 Temmuz Cumartesi – Teoman – Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu – 21:00

Yaz eğlencesi, açık hava konseri denince akla gelen ilk mekanlardan Harbiye Açıkhava Tiyatrosu. Teoman da 20 yılı aşkın süredir biriktirdiği şarkılarla şüphesiz sahneyi en çok dolduran isimlerden birisi… Teoman konserine bilet almak için şöyle buyurun.

26 Temmuz Pazartesi – Evgeny Grinko – Maximum Uniq Açıkhava – 21:00

Dinleyenleri düşsel yolculuklara çıkaran tarzı ve duygusal besteleri ile kazandığı ününü “Valse” adlı parçasıyla pekiştiren sanatçı, YouTube’da 30.000.000’dan fazla görüntülenme rekoru kırdı. Evgeny Grinko, konserlerinde piyano haricinde gitarda ve davulda da hünerlerini gösteriyor. Konser biletleri burada.

26 Temmuz Pazartesi – Döktür Bi Şekspir – Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro – 21:00

İngiltere ve Amerika’da 20 yılı aşkın bir zamandır oynanan oyunu hala izlemediniz mi? Hala büyük bir beğeniyle izlenen Döktür Bi Şekspir’i kaçırmayın. Sahnede 3 oyuncu var ve Shakespeare’in şimdiye kadar yazdığı 37 oyunu çılgın bir enerji, müzik ve danslarla sahneliyorlar.

27 Temmuz Salı – Mabel Matiz – Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu – 21:15

Son yılların en sevilen sanatçılarından Mabel Matiz, KerkiSolfej organizasyonu ile sizlerle buluşuyor. Matiz, Harbiye’nin tozunu attırmaya geliyor! Bilet almak için buraya tıklayın.

29 Temmuz Perşembe – Çağan Şengül & Sezgin Alkan – Trump Sahne – 21:00

Son dönemde adlarından sıkça söz ettiren, alternatif müziğin sevilen isimleri Sezgin Alkan ve Çağan Şengül, geçtiğimiz Nisan ayında yayımladıkları “Kısa Film” adlı EP çalışmalarının ardından birlikte sevenlerinin karşısına çıkıyor. Biletler bitmeden kaçırmayın.

29 Temmuz Perşembe – Tiyatro – 1984 Büyük Gözaltı – Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro – 21:00

İçinde bulunduğumuz zamanda bile sorgulamaları ile güncelliğini kaybetmeyen bu eseri bir de sahnede hem de Rutkay Aziz, Taner Barlas gibi usta oyunculardan izlemek isterseniz bu Kadıköy etkinliğini kaçırmayın.

30 Temmuz Cuma – Emir Can İğrek – Mask Beach – 21:00

Aylardır beklenen Emir Can İğrek konseri için sevgililerinizi alın, biletlerinizi satın alın! Onlarca şarkısı hit olmuş İğrek’in biletleri burada.

30 Temmuz Cuma – Park’ta Rock – maNga – Küçükçiftlik Park – 21:00

2000’li yılların başından beri 7’den 70’e herkesin sevdiği maNga grubu, Temmuz ayının sonunda muhteşem bir konser vermeye hazırlanıyor! Biletler, Biletix’te.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam