Yıldızlar Altında Sinema Seçkisi Başlıyor!

Mısra Gündem

Her yıl Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen ‘Yıldızlar Altında Sinema’ 3 Temmuz Pazar günü başlıyor. 30 Ağustos tarihine kadar sürecek gösterimler kapsamında, 17 film izleyiciyle buluşacak.

Kadıköy Belediyesi Kalamış Yaz Festivali kapsamında ‘Yıldızlar Altında Sinema’ etkinliği bu yıl, 3 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleşecek.

Etkinlik Çarşamba ve Pazar günleri saat 21.00’da başlayacak. Üstelik toplamda 17 film sinemaseverlerle buluşacak!

Gösterim 3 Temmuz Pazar günü 22.00’da Charlie Chaplinin sessiz klasiklerinden Sirk (The Circus) ile başlayacak. Chaplin’in 1928 yapımı Sirk filmine, Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası ve Chaplin imzalı film müzikleri eşlik edecek.

Devamında yer alacak filmler ise şöyle:

  • Marilyn Monroe’nun Billy Wilder komedisi
  • Bazıları Sıcak Sever, Audrey Hepburn
  • Gregory Peck’in Roma Tatili
  • Oz Büyücüsü
  • Singin’ in the Rain
  • Hitchcock’un Vertigo ve Fellini
  • Cabiria’nın Geceleri
ALTIN AYI ÖDÜLLÜ ALCARRAS YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA’DA

Sinema Evi’nin hazırladığı seçkide iki Steven Spielberg filmi birden yer alıyor. Sonuçta, hangimiz bu filmleri izlemek istemeyiz ki?

1961 yapımı klasik müzikal, Batı Yakası’nın Hikayesi’nin geçen yıl vizyona giren yeniden çevrimi E.T. de yer alacak.

Aynı zamanda Paralel Anneler filmi de beyaz perdede seyirciyle buluşacak! 

Ruhların Kaçışı, Japon Büyükelçiliği, Katalonyalı şeftali yetiştiricilerinin toprağından olma tehdidiyle karşı karşıya kalışını anlatan ve bu yıl Berlin Film Festivali’nde büyük ödül Altın Ayı’yı kucaklayan Alcarras MUBI, bir Wong Kar-Wai klasiği olan Chungking Ekspresi de seçkide yer alıyor.

ARABESK VE SELAMSIZ BANDOSU BİR KEZ DAHA SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

Bunların dışında, Ertem Eğilmez’in Yeşilçam’ı tiye alan son filmi Arabesk ve Nesli Çölgeçen’in gerçek hikayesi Selamsız Bandosu filmi de olacak.

Artık bu seçkiye gitme vakti, ne dersiniz?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam