Gidilmesi Gereken En İyi Performans Yerleri

Aygün Akdağ

Dünyanın en iyi konser salonu, tiyatro sahnesi ya da müzik festivali nerede diye merak edenler için bir liste hazırladık.

Örneğin, dünyanın en iyi konser salonunda Bach dinleyin.

Konser Performans

Viyana Filarmoni Orkestrasına ait olan Viyana’nın göbeğindeki bu konser salonunun adı Musikverein. İlk konserini 1870’de veren bu tarihi eser salon, mimarisinden dolayı Musikverein‘de verilen konserlerde ses en ince detayına kadar duyulabiliyor.

Modern bir binada klasik müzik keyfi!

konser ve performans

1963’de yapılan bu konser salonunun kendini diğer konser salonlarından ayıran özelliklere sahip, çadıra benzeyen mimari özelliği ve salonun tam ortasındaki sahne izleyiciler sahnenin etrafına oturuyor. Nasıl sokak sanatçıları şarkı söylerken insanlar etrafında diziliyorsa Berlin Filarmoniside böyle.

Tiyatro sanatının önderlerine bir saygı duruşu…

konser ve performans

1599’da inşa edilen 1613’de yandında büyük hasar gören ve 1642’de tekrardan yönetimin eğlence merkezlerine rakip olarak açtığı Shakespeare’in ünlü Globe Tiyatrosu eğlence merkezi olarak görüldüğü için kapatılan ve uzun bir süre yalnız kalan Globe Tiyatrosu yıkıldı ve yerine farklı bir yapıt geldi. Globe Tiyatrosu 1989’da yapılan kazı çalışmaları ile temeline ulaşıldı ve tekrar inşa edilmesine karar verildi.

Sahne sanatları dalında en iyilerden biri: Brooklyn Academy of Music.

Aslında Kültür merkezi tarzı olan içerisinde salonu, sinema, konser salonu, tiyatro ve performans salonları olan sahne sahne sanatlarında üst seviyelerde yere sahip, dünya çapında üne sahip yerin adı Brooklyn Academy of Music.

Minack Tiyatrosu’nda manzarasının tadını çıkarın…

konser ve performans

Bu salonda oyuna odaklanmak biraz zor çünkü, tam uçurum kenarında olan deniz manzaralı açık hava tiyatrosu Minack Tiyatrosu İngiltere‘nin Cornwall kentinde yer alıyor.

Elektronik Müzik Sevenler Tomorrowland’e!

konser ve performans

Dünyanın en iyi ve eğlenceli elektronik müzik festivali Tomorrowland, Belçika’nın Boom kentinde düzenleniyor. Ümmet Özcan, Dj Bl3nd, Martin Garrix ve daha sayamadığımız dünyanın en iyi dj’leri bu sahnede yer alıyor!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam