Gaye Su Akyol

New York Times Yazdı: Türk Rock Müziğinin Umudu Gaye Su Akyol!

Ayşe Aslıhan

ABD’nin ünlü gazetesi New York Times yazarı Alex Marshall, başarılı sanatçı Gaye Su Akyol‘un; 70’lerde popüler olan müziği şimdilerde yeniden yaşattığını ve Türk rock müziğinin en büyük umudu olduğunu söyledi.

“O’nun müziği, bugün Batı’da tükettiğimiz popüler müzikten çok daha müzikal!”

İcra ettiği ayrıcalıklı müzikle, muhteşem duruşuyla ve farklı yorumuyla dikkatleri üzerine çeken Gaye Su Akyol; bu kez de New York Times‘da adından söz ettirdi. NYT muhabiri ve yazarı Alex Marshall, Türk usulü saykodelik rock yapan şarkıcının yabancı ülkelerde ünlendiğini ve Akyol’un Türk rock müziğinin en büyük umudu olduğunu söyledi.

Ayrıca BBC 6′daki radyo programında Akyol’un şarkılarına yer veren ünlü ABD’li şarkıcı Iggy Pop, NYT’ye yolladığı e-postada, “O, bugün Batı’da tükettiğimiz popüler müzikten çok daha müzikal ve tatmin edici!” yazdı.

“İnsanlar umutsuzca bir şey bulmaya çalışıyordu ve benim buna cevabım Türkçe saykodelik müzik oldu.”

Gaye Su Akyol, röportajda; “İnsanlar umutsuzca bir şey bulmaya çalışıyordu ve benim buna cevabım Türkçe saykodelik müzik oldu” dedi.

Bu müziğin kendi felsefesi ve matematiği olduğunu dile getiren Akyol, bu tür müziğin başka bir kültür tarafından taklit edilemeyeceğinin altını çizdi. Geçmiş yıllarda dinlediği müzik türünü ve sanatçıları da anlatan Akyol, evde sıkça Türkçe saykodelik rock müzik çaldığını ve özellikle Barış Manço şarkılarını dinlemekten keyif aldığını söyledi.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam