Düşün - Işık

Düşün Grubundan Yepyeni Bir Tekli: Işık

Ayşe Aslıhan

Indie rock müziğin sevilen ikilisi Düşün’ün yeni teklisi Işık Epic Istanbul etiketiyle yayınlandı!

Yeni neslin sevilen ismi Düşün grubunun yeni teklisi Işık yayında. Söz ve müziği Düşün’e ait olan şarkı; insanların iç dünyası ile dışarıya yansıttıkları arasındaki çelişkiyi konu alıyor.

Vokallerde Onur Ata Çeliker’in, enstrüman ve prodüksiyonda ise Arsan Salaryfar’ın yer aldığı Düşün grubu, ikilinin 2019’da bir araya gelmesiyle bir Indie rock müzik grubu olarak kuruldu.

Bağımsız rock ya da Indie rock, kendi deneysel müziklerini yapıp, herhangi bir plak şirketinin himayesine girmeden kendi yöntemleriyle müziğini dağıtan rock müzik gruplarının tarzına verilen isim… Indie kelimesi, independent kelimesinin kısaltılmış hali.

https://www.youtube.com/watch?v=461GQMMwAVQ

İlk teklileri “Basit Güzel Şeyler”in tüm kayıt sürecini kendi imkanlarıyla evde gerçekleştiren ikili, indie rock, funk ve alternative tarzlarıyla müzikseverlerin beğenisini fazlasıyla topladı. İkinci teklileri “Yarım Kalmış Cümleler,i 2019’un Eylül ayında yayınlandı. Düşün grubu, yayınladıkları ilk şarkılarındaki enerjik ve mutlu havayı, Kasım ayında dinleyicilerine sunduğu “Rüzgar” şarkısıyla melankolik ve sakin bir atmosfere bıraktı.

Kendilerini tek bir tarzda sınırlamak istemeyen ikili, yıl içindeki yeni projeleriyle dikkatleri çekmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Yeni teklileri Işık da, şimdi tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı!

Telefonun kapalı, sesin üzgün
Anlamak kolay, kaçmayı bırak
Sanırım sevdiğim, sorun sensin
Kendini açarsan, aynısı mı olur dersin?
Sen kimsin? Niye gizlersin?

Geçmişi yaşıyorsun, tespitler yapıyorsun
Ama anlamazlar!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam