Sanatçı Radarı: Müjver

Mısra Gündem

Müjver ile tanışın! House, disco, electronica, minimal ve pop gibi, çeşitli türlerin en deneysel halleriyle bir araya geldiği, cesur, füzyon elektronik müzik grubu.

Bireysel müzik yaşamlarında house, disco, electronica, minimal ve kısmen pop müzikten beslenen dört farklı kafanın bir araya gelmesiyle oluşan Müjver, kendilerini “Aynı un ve yumurtaya ne katarsan mücver olur ya… Müjver işte öyle bir şey. Farklı müzikler, farklı kafalar bir araya gelip ağızda kalan güzel bir deneyim yaşatıyor” sözleriyle tanımlıyor.

Müjver kimdir? Ne üretir?

“Aynı un ve yumurtaya ne katarsan mücver olur ya….” diyor Taycan, “Müjver de öyle. Farklı müzikler, farklı ruhlar bir araya gelip; dinleyiciye tadı damakta bırakan bir deneyim yaşatıyor.”

İlk albümleri ”Cümlemize” onların ve dinleyicilerin göz bebeği. Elektronik müziğin nefeslerinden biri. Albüm ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor: “İster yaşanan ayrılıklar olsun, ister gece çıkıp kafanı dağıtıp içindeki sesleri susturmak olsun veya toplumun senden beklentilerine karşı koymak olsun. İlk albümümüz, günün her saatinde herkesin dinleyip ilişki kurabileceği deneyimleri ve bir zamanlar hissettiği duyguları tekrar yaşatmayı amaçlıyor.”

Bu sadece Müjver grubunun hisleri değil aslında. Hakikaten albümdeki 7 parça da çok kıymetli. Elektronik müzik türünde Türkiye’de yeni bir soluk gibi diyebiliriz. Her dinleyicinin kendinden bir parça bulabileceği bu albümden size bir şarkı bırakıyoruz.

Müjver – Seversin şarkısı sizlerle!

Albümün tamamını dinlemek isterseniz o da burada:

İstanbul merkezli plak şirketi Put Out Records’ın kurucusu ve aynı zamanda Müjver üyesi Taycan Malloy, Put Out oluşumlarının misyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Put Out olarak Türkiye’deki elektronik müzik ve prodüksiyon kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz. Umuyoruz ki bu tarz albümler ve projelerimiz Türk insanına ilham verir. Ve öyle bir keyif verir ki bir gün biz de doyasıya başka Türk prodüktörleri dinleriz. Böylece yurt dışından pek de bir farkımız olmadığını görürüz. Birlikte çalışarak, birbirimizi destekleyerek aynı kalitede işler çıkarabildiğimizi de görürüz” sözlerini sarf etti.

Umuyoruz ki farklı tarzları harmanlayıp, yeni teklileri ve albümleriyle bizi tekrar heyecanlandırırlar. Bu da bizim küçük bir merhabamız olsun.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam