Sesiyle Büyüleyen Kadın: Zeynep Bakşi Karatağ

Onur Şafak Yücel

Sesiyle büyüleyen kadın: Zeynep Bakşi Karatağ!

Hepimizin hemfikir olduğu bazı konular vardır… Bu konuların başında gelen fikirse; Zeynep Bakşi Karatağ‘ın sesinin harika olduğu. 2022 yılında yayınladığı iki yeni şarkısıyla sevenlerini mutlu eden Karatağ’ın hayatına ve şarkılarına bi’ bakalım istedik.

Nisan ayında, aşkları yarım kalanlara selam verdi.

Yarım Kalan Aşk şarkısıyla, 2022 Nisan ayında dinleyenlerini büyüledi. Herkesin dinlerken kendinden bir şeyler bulduğu şarkı oldukça sevildi ve dinlendi. Ayrıca sözleri de kendisine ait.

Bu yıldızlar bu parlayan ay, saçlarımı savuran rüzgar
Yapraklar, cıvıldayan kuşlar, bir de sen olsan yanımda
Yarım kalan aşkımız bize gülse
Yarım kalan aşkımız bize gülse

Mayıs ayında ise, Bu aşkların Derin Yaralarına Merhem olmaya çalıştı!

Sanki bir hikaye yaratırcasına sıraladı şarkılarını arka arkaya. Derin Yara ile yine sevenlerini mutlu etti ve insanların sevdiği şarkılarına bir yenisini ekledi. Sonuç olarak çok sevildi.

Yer yerinden oynasa korkma bu aşktan
Çare bulunmaz sanma derin yaralarına
Yer yerinden oynasa korkma bu aşktan
Derman olamam sanma derin yaralarına

Çukur sevenlerinin gönlündeki tahtı sallanamaz.

Bir dönemin fenomen dizisi Çukur, senaryosu kadar şarkılarıyla da gündeme geliyordu. Ve bu efsane playlistin içinde tabii ki sesiyle büyüleyen kadın Zeynep Bakşi Karatağ da vardı. Ancak onun sesi bizi bu kadar büyüleyebilirdi. “Derdimi Sorarsan” adlı türküyle hepimizin gözünde ki yaşı aldı. Ayrıca kulaklarımızda pas falan kalmadı.

Derdimi sorarsan gönül yarası
Bir de sen yarama baksana tabip, ey
Anladım ki dünya yalan dünyası
Bir de sen yarama baksana tabip
Bir de sen yarama baksana tabip
N’olursun tabip

Talihim yok bahtım kara

Türküleri sevdirmek belki de en iyi yaptığı şeydir ama biz de türküleri Zeynep Bakşi Karatağ’dan dinlemeyi çok seviyoruz. Ayrıca bu söylediği ilk türkü değil.

Şu dünyanın gam yükünü
Çeken var mı benim gibi
Şu dünyanın gam yükünü
Çeken var mı benim gibi
Gece gündüz gözyaşını
Döken var mı benim gibi
Gece gündüz gözyaşını
Döken var mı benim gibi yok

Oldukça eğlenceli bir versiyon: Niye Çattın Kaşlarını?

Ayrıca karantina döneminde eğlenceli danslarıyla daha da sevdiğimiz Fırat Çelik ile yaptığı düeti de çok sevildi Karatağ’ın… Ancak onun cesaret edebildiği türden bir cover oldu ve herkes dinledi, paylaştı… Son olarak bu türkünün 7 milyon dinlendiğini de ekleyelim.

Niye çattın kaşlarını?
Bilmiyo’m, yâr, suçlarımı
Niye çattın kaşlarını?
Bilmiyo’m, yâr, suçlarımı
Ben ölürsem, saçlarını yolma gayrı
Yolma leyli leyli, yolma leyli, leyli
Yolma leyli leyli, yolma leyli leyli, yâr

Beni Hor Görme Kardeşim

Türküleri seven bir toplumun türkü sesli kadını… Ama her şarkıyı da söyleyebilecek kadar kuvvetli bir ses. Zeynep Bakşi Karatağ’ın çok sevdiği yorumlardan biri de Beni Hor Görme kardeşim oldu… Çünkü insanlar türkü dinlemeyi çok özledi. Son olarak bu türkünün de 6 milyon dinlendiğini ekleyelim.

Beni hor görme gardaşım
Sen altınsın ben tunç muyum
Aynı vardan varolmuşuz
Sen gümüşsün ben sac mıyım

Zeynep Bakşi Karatağ, kimdir?

1974 doğumlu şarkıcı Zeynep Bakşi Karatağ İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 1999 senesinden bu yana Almanya’da yaşayan Zeynep Bakşi Karatağ aslen Tunceli‘lidir. YouTube’ye eklemiş olduğu şarkıların çok sevilmesi ile birlikte 2016 yılında Kalan Müzik etiketiyle ilk albümü Mozaik’i ve ardından 2018 yılında Usulca adını verdiği ikinci albümünü piyasaya sunmuştur. 2019 yılında ekranların sevilen dizisi Çukur’da Adaletin Bu mu Dünya ve Talihim Yok Bahtım Kara isimli şarkılarını seslendirmiştir.

İyi ki!

Türküleri dinlemekten büyük keyif aldığımız, her dinlediğimizde iyi ki dediğimiz, sesine aşık olduğumuz kadın… Son olarak, Zeynep Bakşi Karatağ, iyi ki türkü söylemeyi çok sevmiş ve biz de onu dinleme fırsatı bulmuşuz…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam