Hırs ve Entrika Geri Döndü: House Of The Dragon 1. Bölüm İncelemesi!

Karma Admin

Game Of Thrones dizisinin merakla beklenen spin off dizisi 21 Ağustos’ta 1. bölümüyle izleyici karşısına çıktı!

Çılgın kral Aerys’in ölümünden, kızı prenses Daenerys Targaryen’in doğumundan 172 yıl öncesiydi… Daenerys Targaryen’den 172 yıl önce… Dizi tam olarak böyle başlıyor, alışık olduğumuz evrenin çok öncesine götürerek. Biz de 1. bölümün ufak bir incelemesini yaptık. Dikkat; Spoiler yiyebilirsiniz!

Ejderhalar ve harika oyunculuklar, eşittir bol bütçe.

Game of Thrones dizisinin son sezonu, bölüm başı 15 milyon dolara mal olmuştu. House Of The Dragon ilk bölümüyle maliyet anlamında Game Of Thrones’un gerisinde kalmayacağını ispatladı. Harika evrenin devamı olan dizi izleyenlerden ilk bölüm itibariyle tam not aldı. Oyuncu kadrosuyla soru işareti yaratan dizi ilk bölümüyle bu soruları da gidermiş oldu. Ayrıca çokça ejderha görmek içimizi bir nebze olsun rahatlattı; Dracarys!

İlk bölüm bile entrika dolu.

Hikaye şöyle başlıyor: Tahta oturması için seçilen Viserys oldukça mutlu ve huzurludur. Rakiplerini egale etmenin verdiği gururla oturur tahtına, harika bir de haber beklemektedir kendisini bir çocuğu olacaktır. Erkek bir çocuk isteyen Viserys bu haberle tahtının gerçek varisini belirleyebilecektir.

Prenses Rhaenyra olmasına rağmen!

Kızı, Prenses Rhaenyra olmasına rağmen, Viserys bir oğlu olmasını istiyordu çünkü sadece bir erkek tahta oturabilirdi… Belki de kardeşi Daemon’dan çekiniyordu…

Daemon Krallık topraklarında!

Daemon Targaryen, kral eli Otto’dan nefret ediyordu. Bu nefreti saklamaktan da geri durmuyordu. Ancak Kral muhafızlarının başı olarak giriş yaptığı topraklarda adeta insanları katletti. Hırsızlar, tecavüzcüler ve katilleri kendi yöntemiyle cezalandırdı. Daemon korku saçıyordu.

Bir günlük vâris!

Viserys’in oğlu doğarken eşi hayatını kaybetti. Sonra da oğlu, bir günlük vâris… Artık tahtın vârisi Daemon’du ama Otto bu durumun önüne geçmek istiyordu. Daemon ise dışarıda kalabalığın içinde, bir günlük olduğu için onunla dalga geçiyordu.

Artık vâris, Rhaenyra!

Ancak, bu duruma çok sinirlenen Viserys, vâris olarak kızı Rhaenyra’yı belirliyordu. Artık tek kişi, Rhaenyra’ydı.

Rekor da beraberinde geldi.

House Of The Dragon adlı spin off dizi ilk bölümüyle bir rekor da kırdı. Amerika’da 10 milyon izlenmeye ulaşan dizi, kopup yayınlandığı Game Of Thrones dizisi gibi uzun soluklu ve bol tartışmalı senelere gebe gibi. Ayrıca unutmayın; “Ne zaman bir Targaryen doğsa, Tanrılar yazı tura atar ve tüm dünya sonucunu görmek için nefesini tutar.”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam