Müzik Sokakta

reha.ozcan

Onlara kimi zaman İstiklal Caddesi üzerinde kepenk indirmiş bir dükkanın önünde, kimi zaman vapurda, kimi zaman bir rıhtımda, kimi zaman bir metro istasyonunda rastlamanız mümkün. Istanbul’un dört bir yanına yayılan ve etrafa notalarla güzellik saçan müzisyenler onlar. Hatta onlar için, Istanbul’u bir açık hava tiyatrosuna dönüştüren kişiler desek yeridir. Bu listede, şehrin farklı köşelerinde sanatlarını icra eden o güzel insanları bulacaksınız…

LIGHT IN BABYLON

Light in Babylon, üç kişiden oluşan ve keyifli tınılarla lezzetli müzik icra eden bir grup. Light in Babylon, sokakta başlayan macerasını daha sonraları stüdyoya taşıyarak bir de albüm yaptı.

ATEŞ BAND

Ateş Band’e sıklıkla Kadıköy – Beşiktaş vapurlarında rastlamanız mümkün. İki kıta arasındaki 20-25 dakikalık yolculuğunuzda vapurun alt katında size tam anlamıyla bir ziyafet sunuyorlar. Vapurda göremezseniz iskele etrafına bir bakın, mutlaka orada bir yerdedirler.

KARA GÜNEŞ SOKAK MÜZİSYENLERİ GRUBU

Kara Güneş, İstiklal Caddesi’nden geçenlerin tanık olduğu gruplardan biridir. Grubun asıl ismi Sümer dilinde özgürlük anlamına gelen ‘Amargi’ idi fakat daha sonra yaptıkları bir şarkı olan “Kara Güneş”gruba yeni ismini verdi. Ayrıca grubun müzik tarzı oldukça geniş. Her tarzda şarkıya repertuvarlarında yer veriyorlar.

FLORIN

Romanya vatandaşı bir müzisyen Florin… Uzun süre İstiklal Caddesi’ne bu huzurlu tınıları armağan etti. Geçtiğimiz yıl, vize süresi dolduğu için ülkesine döndüğü söyleniyor. Umarız onu yeniden dinleme fırsatı buluruz.

ALATAV

Uzun yıllardır birlikte müzik yapan kalabalık bir grup Alatav… Kendilerine uzun süre Taksim Tünel Meydanı’nı seçtiler sanatlarını icra etmek için.

İSİMSİZLER

“İsimsizler” dedik çünkü onlar, Istanbul’un birçok metro istasyonunda keyifle müziklerini icra eden, isimleri bilinmeyen müzisyenler.

Dipnot: Videodaki “kayıtsızlığa” dikkat çekmek isteriz… Bu insanlara kayıtsız kalmayın. Kalmayın ki onlar küsmesin, notalar küsmesin, müzik susmasın.

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam