Karma Tavsiyesi: Nilipek

reha.ozcan

Benim müziğim küçük, kişisel şeylerin aktarımından ibaret.

Böyle söylediğine hiç bakmayın.
Saçlarınızı, hatta sırtınızı okşayan, ender rastlanan bir sesi var Nil İpek Hülagül’ün. Buhranlı dakikalarınızda en yakınınız olur ve incecik bir yaprak düşer kalbinize o’nun şarkılarının rüzgarıyla. Geceleri dinlerseniz gerçek masallar anlatır ve sayesinde pırıl pırıl uyanırsınız.

1988 yılında, İzmir’de doğan Nilipek, kendine has güzelliğinden ve kendini ifade ederken takındığı tavırdan da belli olsa gerek; aslen de İzmirli. Çocukluk yıllarında ailesinin müziğe olan ilgisini fark etmesi sayesinde 5 yaşında piyanoyla başlayan enstrüman macerası, kemanla ve gitarla devam etti. Ortaokulda çeşitli törenlerde, gruplarda söyledi ve çaldı. Kendi deyimiyle “en keyifli ve rahat yıllarını geçirdiği”Bornova Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazanarak İstanbul’a geldi.

 

 

Daha sonra Maastricht Üniversitesi’nde Biyolojik Psikoloji okuyarak yüksek lisans yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sinema ve Medya Araştırmaları doktora programına devam etmekte.
Kendine ait birçok şarkısıyla beraber, cover ve düetlerine de video klipler çeken, konserleriyle ününü çiçekleyen Nilipek, söylediğine göre “içimize sinsin yeter” diyerek albüm çıkarmaya karar verdi. “Sakin sakin derdimi anlatıyorum” dediği şarkıları bir araya toplayıp, yeni şarkılara yoğunlaşmak istedi esasında.. 2015 yılında çıkan Sabah isimli ilk ve şimdilik son albümüyle beklediğinden daha çok dinleyici sayısına ulaştı ve alternatif müzik yapan başarılı isimler arasında yerini sağlamlaştırdı.

 

Kendi derdini anlatmaya başlayınca insan, dinliyorlar mı, şimdi ne olacak diye düşünüp ister istemez geri adım atabiliyor. Zamanla aştım bu durumları. Evet şarkılar, o duygular benim ancak benden çıktılar artık. Böylece ben de arama mesafe koyabildim..

 

Jeff Buckley, Jim Morisson, The Doors, The Who, Jimi Hendrix, Moloko, Björk, Replikas gibi isimleri dinlemekten keyif alan ve hayatını şekillendirmesinde en büyük etkinin doğup büyüdüğü şehre, İzmir’e ait olduğunu söyleyen Nilipek’in, kelebeklerin ömrünü uzatan şarkı sözleriyle ve hepsi birbirinden güzel notalarıyla sizi başbaşa bırakıyoruz..

 

 

https://youtu.be/-Vn-muyItDs

 

 

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam