Tavsiye kitap

Kitap Tavsiyesi: 18 Yıllık Derleme

Seslenen Adam

Malumunuz üzere 2000 yılı ile birlikte herkes büyük bir sevinç ve büyük umutlarla milenyumu karşıladık. Tam tamına üstüne 18 yıl eklemişiz bile… Bu 18 yılda hangi kitaplar çok okundu? Bu 18 yıllık süreçte neler oldu?

D&R, “En son hangi kitabı okudun?” sorusu ile değil de, “5 yıl önce hangi kitabı okudun?” diye istatistik anketi yapmış ve derlemiş. Bu liste bizi geçmişe yolculuğa sürükleyecek.
Gözümüzden kaçırdıklarınız varsa tavsiye niteliğinde okumanıza da vesile olur belki…

Keyifli seyirler…

2018 – USTALIK GEREKTİREN KAFAYA TAKMAMA SANATI

 

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı

“Büyük Güç Büyük Sorumluluklar Getirir.” Doğru. Ama bu sözün daha iyi bir akış açısı var, ve gerçekten derin bir bakış açısı. Tek yapmanız gereken sözlerin yerini değiştirmek:“Büyük sorumluluklar büyük güç getirir.” “Her şeyi iyi tarafından görmek” gibi bir şey iyi gibi görünse de, gerçek şu ki hayat bazen berbattır ve yapabileceğiniz en sağlıklı şey de bunu kabul etmektir.

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı
Mark Manson
Butik Yayınevi
S.: 200

2017 – HUZURSUZLUK

 

Huzursuzluk

Mardinli Hüseyin ile IŞİD zulmünü misliyle yaşamış Ezidi kızı Meleknaz’ın ve kelamın çocuklarının hikâyesi… Livaneli okuru, sevda ile acının iç içe geçtiği bir Ortadoğu gerçeğiyle buluşturuyor.

Huzursuzluk
Zülfü Livaneli
Doğan Kitap
S.: 160

2016 – KIRMIZI SAÇLI KADIN

Kırmızı Saçlı Kadın

Kitapta 1985 yılında geçen öykü, Cem isimli karakterin gözünden anlatılıyor. Kitap; Cem’in Kuyuculuk işi için gittiği kasabada ustasından gizli olarak bir çadır tiyatrosuna adını bile bilmediği “Kırmızı Saçlı Kadın”ı görmeye gitmesini, ona aşık olmasını, ilk aşkı olan “Kırmızı Saçlı Kadın”la olan münasebetini konu edinir.

Kırmızı Saçlı Kadın
Orhan Pamuk
Yapı Kredi Yayınları
S.: 204

2015 – KÜÇÜK PRENS

Küçük Prens

“Hoşça git!” dedi tilki. “Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez”. Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: “Gerçeğin mayası gözle görülmez”.

Küçük Prens
Antoine de Saint – Exupery
Çev.: Tomris Uyar, Cemal Süreya
Can Çocuk Yay.
S.: 112

2014 – ALLAH DE ÖTESİNİ BIRAK

Allah de ötesini bırak

Allah her şeyden haberdardır, sanmayın ki size yapılan haksızlığa kayıtsız kalıyor. O, size bir annenin evladına yaklaştığı merhametten daha fazla merhamet duyandır. Duanın karşılığını takip etmeden “Allah de ötesini bırak”. Kul Rabb’ini imtihan etmez. O’na tevekkülle yaklaştığında rahmetini tüm hücrelerinde hissedeceksin.

Allah De Ötesini Bırak
Uğur Koşar
Destek Yayınları
S.: 176

2013 – BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA

Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda

“Beş gazetenin arşivinden 460 bin sayfa taradım. Sırf arşiv taraması 1.5 senemi aldı. İsim Şehir Hayvan ve İsim Şehir Bitki gibi köşe yazılarımdan derleme değil… Sıfırdan yazıldı. 3 Kasım 2002’de başlıyor. Bugüne kadar geliyor. Çıraklık, kalfalık, ustalık diye üç bölümden oluşuyor”.
Yılmaz Özdil, Hürriyet, 30 Temmuz 2013

Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda
Yılmaz Özdil
Doğan Kitap
S.: 352

2012 – S*KTİR ET

S*ktir Et

S*ktir Et demek sizi iyi hissettirir. Mücadeleden vazgeçmek, ne hoşunuza gidiyorsa onu yapmak, çevrenizdekilerin sizin hakkınızda düşündüklerini umursamamak ve kendi yolunuzdan gitmek harika bir duygudur.

S*ktir Et
John C. Parkin
Çev.: Figen Kılavuz
Arunas Yayınevi
S.: 200

2010 – HALİÇ’TE YAŞAYAN SİMONLAR

Haliç'te Yaşayan Simonlar

Emniyet Teşkilatının efsanevi ismi, Susurluk sürecinde cesur duruşuyla gerçek bir kanun adamı tavrı gösteren Hanefi Avcı yine doğru bildiklerini söylemeye devam ediyor. Ucunun kime dokunduğuna bakmadan, yalnızca ülkesine karşı vicdani sorumluluğunu yerine getirmek için son dönemde yaşananların iç yüzünü kamuoyuna açıklıyor.

Haliç’te Yaşayan Simonlar
Hanefi Avcı
Angora Yayınları
S.: 608

2009 – AŞK

Aşk

Elif Şafak bu kitabında biri günümüzde, diğeri ise 1200’lü yıllarda geçen iki öyküyü anlatıyor. Kitap iki farklı öykü şeklinde kurgulanmış olsa da bu iki hikayeler “aşk” temelinde birbirlerine bağlı. Yazar bu kitabı için “Ben “aşk”ı anlatmak istedim. Hem dünyevî hem manevî boyutlarıyla aşkı yazdım”demiştir.

Aşk
Elif Şafak
Doğan Kitap
S.: 420

2008 – CAHİLLİKLER KİTABI

Cahillikler Kitabı

Cahillikler Kitabı, filozofların, bilimcilerin ve sokaktaki insanların tarihin büyük bölümünde cevabını aradıkları bir soruya ışık tutuyor: Hakikat nedir, zırva nedir?

Cahillikler Kitabı
John Lloyd
NTV Yayınları
S.: 278

2007 – THE SECRET – SIR

The Secret - Sır

“Bu sırrın ne olduğunu söyleyemem.Tek söyleyebildiğim varolduğu.”(Alexander Graham Bell-Telefonun Mucidi) Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan ‘Sır’ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler ‘Sır’rı biliyorlardı; ve şimdi ‘Sır’ dünyaya açıklanıyor.

The Secret – Sır
Rhonda Byrne
Çev.: Can Üstünuçar
Butik Yay.
S.: 216

2006 – TARİHİMİZLE YÜZLEŞMEK

Tarihimizle Yüzleşmek

İlk yayınlandığından beri satışları 200 bine yaklaşan Tarihimizle Yüzleşmek kitabı yeni ilaveli baskısıyla raflarda yerini alıyor. Kitabın ilk baskısının üzerinden geçen zaman zarfında hem ele alınan konular açısından yeni gelişmeler yaşandı, ayrıca ele alınıp irdelenmesi gereken yeni konular ortaya çıktı. Bu nedenle, kitaba sekiz bölüm daha eklendi…

Tarihimizle Yüzleşmek
Emre Kongar
Remzi Kitabevi
S.: 368

2005 – ŞU ÇILGIN TÜRKLER

Şu Çılgın Türkler

80 yıldır beklenen kitap. – Turgut Özakman’ın elli küsur yıldır süregelen çabasının ürünü.

Şu Çılgın Türkler
Turgut Özakman
Bilgi Yay.
S.: 752

2004 – DA VINCI ŞİFRESİ

Da Vinci Şifresi

Da Vinci Şifresi satışa çıktığı ilk haftanın sonunda büyük bir başarı kazandı. New York Times’ın ‘en çok satanlar’ listesine “1 Numara”dan girdi. Aynı zamanda Wall Street Journal, Publishers Weekly ve San Francisco Chronicle’ın ‘en çok satanlar’ listesinde ilk sıradaki yerini uzun süre korudu. Colombia Pictures kitabın film haklarını satın aldı.

Da Vinci Şifresi
Dan Brown
Çev.: Petek Demir İncek
Altın Kitaplar
S.: 495

2003 – HARRY POTTER VE ZÜMRÜDÜANKA YOLDAŞLIĞI

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki beşinci yılında Harry, hayatını cehenneme çeviren sihirli/sihirsiz pek çok şeyle başa çıkmak zorunda: Yaz tatilini yanlarında harcadığı aptal akrabaları; ergenlik çağının isyanları, heyecanları, korkuları; onun gösteriş düşkünü bir yalancı olduğunu düşünenler; okulun işleyişine burnunu sokan Sihir Bakanlığı; öncekileri mumla aratan yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni; yine karşı karşıya geldiği Ruh Emici’ler ve Ölüm Yiyen’ler; varlığını her zamankinden çok hissettiren Voldemort; ağır dersler, zor sınavlar, acımasız cezalar; sürekli yinelenen bir kâbus ve acıyan yara izi; ona en yakın insanlardan birinin ölümü; beş yıl gecikmeyle öğrendiği bir gerçek…

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
J. K. Rowling
Çev.: Sevin Okyay, Kutlukhan Kutlu
Yapı Kredi Yayınları
S.: 975

2002 – ALDATMAK

Aldatmak

Biraz önce konuştuğu adamın şımarık aldırmazlığından, hayatla alay eden kibirli boş vermişliğinden sonra kocasının bir mevki peşinde koşusunda kendisini hem utandıran hem de öfkelendiren zavallı bir sıradanlık, daha kötüsü rahatsız edici bir başarısızlık görüyordu. Kocasının bir başka erkekle kıyaslandığında böylesine güçsüz ve önemsiz görünmesinden içi acıyordu…

Aldatmak
Ahmet Altan
Everest Yayınları
S.: 216

2001 – İSYAN GÜNLERİNDE AŞK

İsyan Günlerinde Aşk

Aldatanlar aldatmakla yetinmezler; onlar, ihanete uğrayandan bunun için üzülmemesini, kahırlanmamasını, dertlenmemesini, sevdiğinin bir başkasıyla yaşadığı hazzın üstüne kendi acılarının gölgesinin vurmasına izin vermemesini de isteyecek kadar bencilleşirler.

İsyan Günlerinde Aşk
Ahmet Altan
Everest Yayınları
S.: 504

2000 – BİR ÇİFT YÜREK

Bir Çift Yürek

Bugüne dek size iki kitabı “mutlaka” diye tavsiye ettim… Martı ve Simyacı… Bu üçüncüsü… Bir Çift Yürek… Bu kitaptan çok alıntı yapacağım… Çok söz edeceğim… siz de kitabın sayfalarını çevirirken bana kim bilir kaç defa teşekkür edeceksiniz, adım gibi biliyorum… (Hıncal Uluç)

Bir Çift Yürek
Marlo Morgan
Çev.: Eren Cendey
Klan Yayınları
S.: 211

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam