Dünyada Bir İlk: Radyo Tiyatrosu

Ayşe Aslıhan

Gözlerinizi kapatıp dinlediğinizde radyo, gözlerinizi açtığınızda tiyatro. Seçim sizin. Karşınızda; Radyatro Show!

“Radyatro Show” tiyatro grubu yeni sezonda Jules Verne’nin 80 Günde Dünya Gezisi eserini ilk defa radyo tiyatrosu olarak sahneliyor. Üstelik, oyunun efekt sesleri de oyuncular tarafından canlı sergileniyor. Böylece bu oyun, dünyada bir ilk oluyor.

Çok heyecanlı olan ekip; tahta bardaktan at sesi, dikiş makinesinden tramvay sesi, balondan martı sesi, pirinçten yağmur sesi gibi efektlerle perdede.

Radyoda tiyatro çok yapıldı, çok uzun zamandır yapılıyor. Ama bizim yaptığımız dünyada bir ilk. Çünkü radyo tiyatrosunu sahneye getirdik. 5 değerli oyuncu sahnede bir yandan oyunu oynarken, bir yandan efektleri ve müzikleri yapıyorlar. Bunu göz önüne aldığımızda dünyada bir ilk oluyor. Müzikleri yapıyoruz, oynuyoruz, koşturuyoruz ve 70-75 dakika boyunca bir show yapıyoruz aslında.
Oyunun Yazarı ve Oyuncusu, Savaş ÖZDURAL

Savaş Özdural‘ın yazdığı oyunda Pelin Turancı, Savaş Özdural, Özdemir Çiftçioğlu, Fatih Gülnar ve Fatih Özacun rol alıyor.

Müzikler bana ait. Çok keyifli ve güzel bir oyun oldu. Bu gerçekten özellikle daha eski yıllarda alıştığımız, bildiğimiz o radyo tiyatrosunu bugünlere taşıyıp, bugünün de gençlerine ve insanlarına bunu tanıtan bir oyun, bir aktivite oldu. O anlamda çok güzel eleştiriler de alıyoruz.
Fatih Özacun

5 oyuncu, 40 karakter ve 60 efekt malzemesi ile Radyatro Show, 16 Şubat’ta İstanbul’da başlıyor.
Biletler Biletix’te.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam