Yeşilçam Manşet

Fethiye’den Afişlerle Yeşilçam’a Yolculuk

Seslenen Adam

Temizlik personeli Süleyman Saraçoğlu. 13 yaşından beri izlediği bir filmlerden etkilenmiş. Ve bunun üzerine gösterime giren, kült olan filmlerin afişlerini toplamaya karar veren Süleyman Saraçoğlu’nun bu ilgisi, bir sinema işletmecisinin dikkatini çekmeye yetmiş.

Filmlerin afişlerini pul gibi biriktiriyor

Yeşilçam'ın unutulmazları

İşletmecinin dikkatini çekmesiyle birlikte gelen teklifi değerlendiren Süleyman Saraçoğlu, tam tamına 372 filmin afişini biriktirmiş durumda

Afişlerle yaşatıyor Yeşilçam’ın unutulmazlarını. Fethiye’den Afişlerle Yeşilçam’a duygusal seyahat

 

 

 

“Onlar benim dünyam.” dediği afişleri yalnız yaşadığı evinin duvarlarında da asılı bulundurarak yaşatmaya çalışıyor. Zaman zaman açtığı sergilerde beğeniye sunuyor. Afişler, görenleri adeta Yeşilçam’da yolculuğa çıkarıyor.

Yeşilçam Afişleri

Saraçoğlu, “Eşimin vefatının ardından afişlerle başbaşa kaldım. Bu film kültürünün bende saklı kalmaması için bazen sergiler açıyorum. Herkes faydalansın istiyorum. Ziyaretçilerden bazıları afişleri 45 yıldır nasıl sakladığımı merak ediyor. Herkesten çok güzel tepkiler aldım. Yeşilçam başlı başına bir kültür. O zamanki yaşam koşullarımızı anlatıyor.” dedi.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam