En Sevilen Araba Filmleri

Aygün Akdağ

Taxi Driver

Elbette modifiye hastaları, yeraltı yarışçıları görmeyeceksiniz fakat yalnızlık, çılgınlık ve şiddetin harmanlandığı yapıt tamamen ana karakterin taksisi ve onu şehrin karanlık sokaklarında nasıl kullandığı ile alakalı. Taxi Driver bir araba filmi değil, “esas araba filmi.”

Mad Max: Fury Road

Mad Max serisi tarz çekimleri ve efekt kullanılmayan araç akrobasileriyle her zaman en iyi araba filmi serilerinden biri olmuştur. Fury Road ise serinin son çıkan filmi ve artık distopya daha karanlık, çekimler daha iddialı ve akrobasiler adeta akıllara zarar. Film kısa süre içerisinde sevenleri için bir klasik haline geldi.

Two-Lane Blacktop 

Monte Helmann’ın klasik yol filmlerinden biri. Bir sürücü, bir tamirci ve bir kızın, bir GTO kullanan bir adamla ülkenin bir ucundan öbür ucuna yarışını anlatıyor. Film her izlendiğinde izleyiciye yeni detaylar farkettiriyor.

Repo Man

Bu kült film, aykırı bir çocuğun profesyonel bir “Repo Adam” ile tanışması ile başlıyor. Çocuğumuz ile aykırı suçlular, devlet ajanları ve eski hippiler arasında geçen bir kargaşa şeklinde ilerleyen film, hikayenin ilerleyişi ile birçok yozlaşmış düşünceyi eleştiriyor.

Collateral

Michael Mann’in bir taksici ve kiralık katil müşterisi hakkındaki gerilim filmi. Karakterin taksisi yaşadığı güvenli bir kozayı temsil ediyor ve onu ele geçirebileceği hayatı yaşamaktan alıkoyuyor.

Fast and Furious 5


Serinin belkide en iyi olabilir. Hız tutkunlarının bir numaralı filmi olabilir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam