La case de papel

La Casa De Papel’de 3. Sezon Başladı

Aygün Akdağ

Netflix’in belki de en çok sevilen dizilerinden biri olan La Casa De Papel, 3. sezonu ile sevenleri ile buluştu. Önce gelin, geçen sezonlarda neler olmuştu bir bakalım…

Tokyo Ve Profesör Tanışır

Sokakta yalnız yürüyen bir kadın, telefon kulübesinden annesini arar, ancak annesi polislerin etrafını sarmış bir şekilde kızını tuzağa çeker. Hiçbir şeyden haberi olmayan Tokyo profesör ile karşılaşır ve profesör fotoğrafları ile beraber Tokyo’yu bu tuzaktan haberdar eder.

Profesör Ekibin Diğer Üyelerini Toplar

Profesör her biri farklı suç alanında uzman 8 kişiye ulaşmıştır. Kırk yıldır planını yaptığı İspanya Kraliyet Darphanesi’ni soymak için bir araya getirdiği bu ekibe, ormanın içindeki villada tüm planını en ince detayına kadar beş ay boyunca anlatır. Ekibin her biri bir şehir adı alır ve kimse gerçek adını bilmez. Berlin, Tokyo, Rio, Nairobi, Moskova, Denver, Helsinki, Oslo ve Profesör.

Ekip Paraların Basılacağı Kağıt Balyaları Arasında Darphaneye Girer

Ekip salvador dali maskeleri ile beraber Kraliyet Darphanesi’ne para kağıtlarının balyaları arasında girer. Yoldan alıkoyarak ele geçirdikleri tırın içerisine kendileri ile beraber çok sayıda silah ve patlayıcı da sokarlar. Ayrıca, o an darphanede bulunan tüm sivil halk için de Dali maskesi getirmişlerdir. Profesör dışarda kalarak kameralar yardımı ile soygunu organize edecektir.

Soygun Ulusal Basında Duyulur

Soygunun duyulması ile beraber polis darphaneye baskın düzenleyecektir. Ancak hırsızlarla beraber aynı maskeleri takan sivil halk polislerin elini kolunu bağlar. Bu andan itibaren profesörün planı müthiş bir şekilde işlemektedir. Soyguncular rehin aldıkları sivillere sahte silah dağıtır. Artık polis ya risk alıp operasyon yapacak ve hırsızlarla beraber pek çok masum insanı da yaralayacak ya da hırsızların pes etmesini bekleyecek.

Profesörün Truva Atı

Profesör soygunu takip eden bir bayan ajan ile yakınlaşarak polislerin adımlarını takip etmeye çalışır ancak bununla da yetinmez önceden planladığı gibi rehinelerin ihtiyaçlarını gidermek için sağlık ekibi kılığında giren bir polis memurunun gözlüğüne içeride dinleyici cihaz taktırır. Artık polislerin atacakları her adımdan soygun ekibinin haberi olacaktır.

İstihbarat Birimleri Arası İhanet Çatışması

Profesörün polisin gözlüğüne taktırdığı dinleme cihazı sayesinde ajanların attığı her adımdan artık haberi oluyor ve buna göre soygunu yönetiyordur. Ancak profesörün polislerin attığı her adımı bilmesi emniyet içerisinde bir muhbir olabilme ihtimali üzerinde durgurtur ajanları ve istihbarat arası çatışma başlar. Onlar bununla uğraşırken, soyguncular da bir yandan darphanede para basar bir yandan profesörün satın aldığı depoya doğru tünel kazarlar.

Profesör Müfettiş Raquel Murillo’a Aşık Olur

Profesörün mükemmel giden planı istihbarat almak için sevgili olduğu Müfettiş Raquel Murillo’a aşık olması ile beraber sarpa sarmaya başlar. Profesörün yaptığı hatalar neticesinde Raquel Murillo profesörün artık kimliğini öğrenir. Ancak bu gerçeği öğrendiğinde en yakın arkadaşı Angel onun yüzünden trafik kazası geçirmiştir ve o da profesöre aşık olmuştur.

Ajanlar Müfettişin Profesör ile İlişkisini Çözer

Raquel Murillo Profesör’e aşık olunca artık onların bu soygun planına katılmaya karar verir. Zaten kızının da velayeti babasına kalma riski onu bu karara teşvik eder. Ancak polisler çoktan müfettişin Profesör ile ilişkisini çözmüştür. Ajanlar müfettişi ele geçirip, kızının velayetiyle tehdit edip profesörün yerini söylemesini ister.

Baskından Saniyeler Önce

Müfettiş Raquel Murillo’nun profesörün yerini söylemesi ile beraber ekipler yola çıkar ancak oraya vardıklarında artık çok geçtir zira tüm ekip kazdıkları tünelden profesörün yanına ulaşmıştır ve günlerce darphanede bastıkları paraları tıra yükleyip oradan uzaklaşmıştır. Müfettiş’te tutuklanıp ceza evine gönderilir.

Müfettiş Hapishaneden Çıkar

Müfettiş 2 yıl sonunda nihayet hapishaneden çıkar. Televizyonda İspanya Kraliyet Darphane’sinde iki yıl önce yapılan o büyük soygunun haberi vardır. Onu izlerken Profesör’ün kendisine verdiği fotoğraflar aklına gelir onlara bakarken fotoğrafların arkasındaki harita ve sayılara ulaşır. Evet! Bunlar koordinattır, profesörün soygunun başarılı gerçekleşmesi halinde gidecekleri yerin koordinatlarını müfettişe vermiştir. Müfettiş bu koordinatlara gider ve orada profesör ile ilk tanıştıkları anlardaki gibi yeniden karşılaşır.

La Casa De Papel’in 3. sezon fragman ise şöyleydi:

Yeni sezonu izleyenlerin yorumlarını merakla bekliyoruz.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam