Futbol

Türk Futbolu’nun Efsaneleşmiş İsimleri

Suna Simge Çakmak

Futbolun hayatımızda yeri ve önemi büyük tabi futbolcularımızın da öyle. Her biri canla başla 90 dakika boyunca üzerinde taşıdığı formanın hakkını verebilmek için ter döküyorlar. İşte Efsaneleşmiş Futbolcularımız

Hakkı Yeten / Beşiktaş

Hakkı Yeten

Beşiktaş efsanesi denilince akla ilk gelen isimlerden birisi şüphesiz ki Hakkı Yeten‘dir. Aralıksız olarak tam 17 sene Beşiktaş formasını gururla taşımış ve terletmiştir. Alçak gönüllülüğü, dürüstlüğü ile taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmıştır. Beşiktaş kültürünün şekillenmesinde en büyük etkenlerden birisi Hakkı Yeten’dir. Karakteri ile büyük bir kitleye örnek olmuş ve ardından gelen gençlere yol göstermiştir. Beşiktaşlılar Hakkı Yeten’i bir baba gibi görmüş ve “Baba Hakkı” demişlerdir.

Metin Oktay / Galatasaray

Metin Oktay

Türk futbol tarihinin en büyük golcüleri arasında yer alan Taçsız Kral Lakabı ile anılan Metin Oktay 14 sezon Galatasaray forması giydi. Kulübün simgesi olarak bilinen forma ‘ Metin Oktay Parçalı Forması’ olarak tarihe geçmiştir.

 Lefter Küçükandonyadis / Fenerbahçe

Lefter Küçükandonyadis
Efsaneleşmiş

Rum asıllı Türk efsane oyuncu olan Lefter Küçükandonyadis, Fenerbahçe’de 17 sezon arka arkaya forma giymiş ve Fenerbahçe’nin efsanesi olmuştur. Ordinaryüs lakabıyla tanınan Türk milli takımını seçen Lefter, 42 milli maçta 22 gol atarak altın şeref madalyası ödülüne layık görülmüştür.

 Şenol Güneş / Trabzonspor

Şenol Güneş
Efsaneleşmiş

Trabzonspor’un kalesini koruyan yaklaşık 15 yıl formasını taşıyan ve 31. kez milli olan Şenol Güneş, Trabzonspor’un şampiyonluklarında büyük rol oynadı. Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden biri oldu.

Alex de Souza / Fenerbahçe

Aledx
Efsaneleşmiş Futbolcularımız

Fenerbahçe’de transfer edildiği 2004-2005 sezonundan bu yana takımın vazgeçilmezi olan Brezilyalı futbolcu, 9. sezonunu geçirdiği takımda attığı ve attırdığı gollerle coşturduğu taraftarın gönlünde adeta taht kurdu. 2004-2005 sezonu ile 2011-2012 sezonu arasındaki bölümde kazanılan 3 şampiyonluğa önemli katkılar yapan, 2006-2007 ve 2010-2011 sezonlarında iki kez ligin ”Gol Kralı” olan Alex, resmi maçlarda 340 kez giydiği Fenerbahçe formasıyla 171 gole imzasını attı.

Süper Lig’in en tecrübeli isimleri arasında bulunan Brezilyalı futbolcu, toplam 242 maça çıkarken, 136 kez rakip fileleri havalandırdı.

Wesley Sneijder / Galatasaray

Wesley Sneijder

2012-2013 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olan Sneijder, sarı-kırmızılı takımdaki performansıyla büyük beğeni topladı. sarı-kırmızılı takımda forma giydiği 4,5 sezonda 175 resmi maça çıktı ve 46 kez ağları havalandırdı.

Sergen Yalçın / Beşiktaş

Sergen Yalçın

3 büyük takımda forma şansı yakalayan ender futbolculardan olan Sergen, en başarılı dönemini Beşiktaş forması altında yakaladı. Attığı frikik golleri ve tekniği ile Türk futbol tarihinin unutulmazları arasında.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam